Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries Conveni entre l’IB-Salut i la Fundació Projecte Home d’atenció sanitària a la comunitat “Casa Oberta”

Conveni entre l’IB-Salut i la Fundació Projecte Home d’atenció sanitària a la comunitat “Casa Oberta”

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) va subscriure un conveni amb la Fundació Projecte Home per oferir atenció sanitària integrada a la comunitat terapèutica “Casa Oberta”. Es tracta de 17 places per a desintoxicació i deshabituació de substàncies addictives que la Fundació posa a disposició del Servei de Salut. El conveni, signat pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el president executiu de Projecte Home Balears, Jesús Mullor, té una vigència d’un any i un pressupost de 472.200 €.

Les comunitats terapèutiques són espais residencials on es treballa la deshabituació del consum tòxic i la integració social durant un període aproximat d’onze mesos. Aquestes comunitats permeten treballar amb els pacients des dels punts de vista mèdic i social i allunyar-los de l’entorn habitual amb l’objectiu d’aconseguir el control i l’erradicació de les conductes addictives.

La comunitat terapèutica “Casa Oberta” disposa de zona residencial, menjador, gimnàs, aules de formació i un hivernacle. Els pacients que s’hi poden derivar han de ser majors de 18 anys, han d’estar en la situació d’abstinència —una vegada acabada la desintoxicació ambulatòria i/o hospitalària— i han de tenir un diagnòstic de trastorn per l’ús de substàncies o una malaltia dual, entre d’altres criteris d’inclusió. El procés assistencial inclou una valoració clínica, cognitiva i social i l’elaboració d’un pla terapèutic individualitzat.

[Font: Conselleria de Salut. 05/04/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]