Categoria: Institucions sanitàries

Declaració institucional contra la l’LGTBI-fòbia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha elaborat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, que se celebra el dia 17 de maig des de l’any 1990 arran de la despatologització de l’homosexualitat per part de l’Organització Mundial de la Salut.

Així reitera el seu compromís per continuar construint una societat inclusiva des del punt de vista afectiu, sexual i de gènere. En aquest sentit, avui també és el dia en què es compleixen tres anys de l’aprovació al Parlament de les Illes Balears de la Llei 8/2016, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBI-fòbia.

També recorda, entre altres coses, que l’LGTBI-fòbia és encara un prejudici cultural que genera tot tipus de violències tant directes com indirectes per al col·lectiu, i afirma que cal una resposta ferma i eficaç dels poders públics per garantir i protegir els drets de les víctimes d’LGTBI-fòbia.

Segons la declaració aprovada, el colideratge i la implicació dels consells insulars i els ajuntaments i de tota la societat civil en aquestes polítiques esdevindran clau en els propers mesos i anys per avançar en els reptes de futur.

[Font: Conselleria de Presidència. 17/05/2019

[Foto: Infosalut]