Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries Celebració de la Festa Predimed-Plus a l’Hospital Son Espases

Celebració de la Festa Predimed-Plus a l’Hospital Son Espases

El dia 9 de juliol, es va celebrar a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases la Festa Predimed-Plus. Aquest projecte és un assaig multicèntric, aleatoritzat, de prevenció primària cardiovascular en homes (55-75 anys) i dones (60-75), amb un índex de massa corporal ≥ 27 i <40 kg/m2 i síndrome metabòlica.

L’estudi pertany a una de les línies d’investigació del grup “Fisiopatologia Cardiovascular i Epidemiologia Nutricional” de l’IdISBa, encapçalat per la Dra. Dora Romaguera.

En el transcurs de l’acte es varen realitzar les ponències del director científic de l’IdISBa, el Dr. Miquel Fiol, que va ressaltar que fins ara no s’havia demostrat en mètodes científics que la dieta mediterrània ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars, la incidència de diabetis tipus 2 i inclús el càncer de mama.

També va intervenir la dietista-nutricionista, Maria Antònia Puigrós que va assenyalar que per mantenir i consolidar en el temps l’adhesió a la dieta mediterrània s’ha de tenir voluntat i implicació.

La sessió va finalitzar amb la rifa d’una panera saludable, patrocinada per Agromart Balears i un concert de duo acústic a la recepció de la sala d’actes.

2ª Festa Predimed Plus

El dia 10, la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases va tornar a omplir-se per rebre a 150 participants més de l’estudi.

[Font: IdISBa. 10/07/2019]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]