Categoria: Institucions sanitàries

L’IB-Salut condemna l'intent d'agressió a dos tècnics d'emergències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) condemna enèrgicament l'intent d'agressió que van patir el dimarts, dia 23, dos tècnics d'emergències d'una unitat de suport vital avançat (UVI mòbil) quan finalitzaven un servei a l'Hospital Universitari Son Espases. Aquests dos professionals han presenciat una baralla entre dues persones que estaven acompanyades de menors. Quan han tractat d'intervenir per separar-les, una d'elles els ha amenaçat amb un ganivet. Finalment, l'han pogut reduir fins que han arribat els agents de la Policia Nacional.

Des del Servei de Salut s’ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats.

Cal recordar que la reforma del Codi penal del març de 2015 considera autoritat el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys. L’agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions públiques assistencials són considerades un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia, i en aquest
sentit s’han dictat sentències amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/07/2019]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*23/07/2019 noticiasmallorca.es - Intento de agresión con un cuchillo a dos técnicos de emergencias de UVI móvil.
*23/07/2019 diariodemallorca.es - Amenazan con un cuchillo a dos técnicos del 061 al mediar en una pelea.
*23/07/2019 mallorcaconfidencial.com - Intentan agredir con un cuchillo a dos sanitarios que mediaban en una pelea.
*23/07/2019 canal4diario.com - Intentan acuchillar a dos técnicos de emergencias de Salud que intentaban evitar una pelea.
*23/07/2019 mallorcadiario.com - Dos intentos de agresión con cuchillo a personal sanitario en menos de 24 horas en Mallorca.
*23/07/2019 ultimahora.es - Intento de agresión a dos técnicos del 061 en Son Espases.