Categoria: Institucions sanitàries

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament l’agressió verbal a un metge

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un metge d’Atenció Primària de Mallorca ha estat agredit verbalment la passada setmana per un pacient al Centre de Salut Valldargent (Palma). Els fets varen succeir quan el metge va atendre la consulta d’un pacient que demanava un informe específic. La disconformitat respecte al contingut d’aquest document va originar una actitud agressiva per part del pacient que finalment va derivar en insults i amenaces xenòfobes cap al facultatiu. Els professionals del centre varen donar avís a la Policia Nacional i el metge va denunciar els fets.

 

 

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic.

Cal recordar que la reforma del Codi penal del març de 2015 considera autoritat el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys. L’agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions públiques assistencials són considerades un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia, i en aquest sentit s’han dictat sentències amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/08/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*01/08/2019 mallorcaconfidencial.com - Denuncian una agresión xenófoba de un paciente a un médico en Palma.
*01/08/2019 noticiasmallorca.es - Agresión verbal a un médico en el Centro de Salud Valldargent (Palma).
*01/08/2019 canal4diario.com - Un médico de atención primaria sufre una agresión xenófoba en Palma.
*01/082019 mallorcadiario.com - Un paciente profiere insultos y amenazas racistas a un médico del centro de salud de Valldargent.
*01/08/2019 ultimahora.es - Un médico sufre una agresión xenófoba por parte de un paciente.
*
01/08/2019 diariodemallorca.es - Denuncian una agresión xenófoba de un paciente a un médico en un centro de salud de Palma.