Qualitat

Ampliació del catàleg de productes ortoprotètics en el primer quadrimestre de 2018

En el BOIB núm. 27, de dia 1 de març de 2018, s’ha publicat la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per la qual s’amplia al primer quadrimestre de l’any 2018 l’aplicació del procediment relatiu a la prestació de determinats productes del catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears.

Ampliació de productes:

- Pròtesis, per un import de 340.000 euros.

- Cadires de rodes, per un import de 150.000 euros.

Llegeix més...

L'Orquestra Simfònica de Balears fa un concert a la Unitat de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital Son Llàtzer

5967L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIb), acompanyada de María Jesús del Olmo, musicoterapeuta i directora del programa de musicoteràpia de l'Hospital Unviersitari La Paz de Madrid, va organitzar una activitat musical a l'Hospital Son Llàtzer.

El passat 2 de març de 2018 els músics de l'OSIb van oferir un concert en directe per als pacients i familiars de la Unitat de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital Son Llàtzer.

Sens dubte la música és la millor teràpia per fer somriure als infants i això va ser possible gràcies a la bona disposició dels membres de l'Orquestra Simfònica.

Llegeix més...

Es regulen els productes cosmètics en benefici de la seguretat dels consumidors

El Consell de Ministres ha aprovat un nou Reial decret per a la regulació dels productes cosmètics en benefici de la seguretat dels consumidors.

Els cosmètics són preparats químics que s'apliquen sobre les parts superficials del cos humà, les substàncies del qual es poden absorbir, cedir i interactuar amb les parts amb les quals entren en contacte. En això es basen les accions dels cosmètics sobre la pell, el cabell, les dents o les mucoses bucals, però aquest contacte també pot derivar en efectes no desitjats, com ara toxicitat, irritació, sensibilització o infeccions, en cas de cosmètics contaminats.

L'objectiu més important d'aquesta regulació és oferir garanties per evitar riscos per a la salut amb l'ús d'aquests productes.

El nou Reial decret regula:

Llegeix més...

Política de seguretat de la informació de l'IB-Salut

En el BOIB núm. 25, de 24 de febrer de 2018, s’ha publicat el Decret 2/2018, de 23 de febrer, pel qual s’aprova la política de seguretat de la informació del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut).

Aquest Decret té com a objectiu definir la política de seguretat de la informació del Servei de Salut.

Àmbit d’aplicació

Aquesta política s’ha d’aplicar en els casos següents:

- A totes les unitats administratives i a tots els òrgans del Servei de Salut, i també als ens que hi estiguin adscrits.

- Als centres privats que estiguin incorporats al sistema sanitari públic de les Illes Balears.

Llegeix més...

Neonatologia de Can Misses permet les visites dels germans als nounats ingressats a l'àrea d'incubadores

Ana és la primera “Millor germana gran” que ha pogut visitar el seu germà Adrián, prematur de 33 setmanes, a les incubadores de l'Àrea de Neonatologia de l'Hospital Can Misses. Fins ara, aquestes visites estaven restringides exclusivament als adults.

El Servei de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital Can Misses impulsa el programa d'humanització “Ábrete, sésamo” que permet els germans visitar i conèixer els nounats prematurs que són en les incubadores.

El projecte va ser impulsat per l’infermera Eva Ríos, i presentat pel Servei de Pediatria i Neonatologia als Premis Humana, convocats per la Direcció d'Infermeria, per humanitzar l'atenció sanitària. Es van presentar 15 projectes que s'han anat implantant progressivament, com l'acompanyament dels pares en la cesàries, o la infermera La, la, la, —unes marionetes que ajuden que el pas dels menors per quiròfan sigui menys traumàtic—.

Llegeix més...