Qualitat

Son Espases supera el centenar de pacients operats de Cirurgia Oncològica Peritoneal

La Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha consolidat el Programa de Cirurgia Oncològica Peritoneal implantat el 2014, superant el centenar d’intervencions de carcinomatosi peritoneal (CP).

Es tracta d’una malaltia produïda per diferents tipus de tumors malignes originats a l’abdomen, com el càncer de colon, d’ovari o els apendiculars. Altres càncers que també poden produir-la són el càncer gàstric i el càncer de pàncrees.

El càncer colorectal és un dels tumors malignes més freqüents a les Illes Balears. Aproximadament un 10 % dels pacients tenen una carcinomatosi peritoneal quan es diagnostica el tumor i un 50 % la desenvolupa al llarg de la seva vida. D’altra banda, el càncer d’ovari és un tumor que en el moment del diagnòstic ja presenta carcinomatosi peritoneal en el 70 % de les pacients. Aquestes dades reflecteixen la importància de detectar precoçment la patologia.

Llegeix més...

Son Espases obre dotze llits d’hospitalització per donar resposta a l’increment de l’activitat al Servei d’Urgències

L’Hospital Universitari Son Espases ha obert dotze llits a la Unitat d’Hospitalització 1 M per poder donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que s’ha registrat al Servei d’Urgències darrerament.

Durant la setmana passada, es van atendre 450 urgències diàries, de mitjana —gairebé 70 pacients diaris més que el mateix període de l’any passat—, l’11 % de les quals van requerir ingrés.

Per poder obrir aquests dotze llits, s’han contractat quatre infermeres i tres auxiliars d’infermeria.

En aquests moments, Son Espases té oberts tots els llits d’hospitalització, i també les places d’hospitalització a domicili.

Llegeix més...

Recuperació de l'Hospital Verge del Toro per a la població de Menorca

Menorca recupera l’Hospital Verge del Toro (Maó), mitjançant la posada en marxa de la rehabilitació de l’antic hospital de referència de Menorca.

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ja ha iniciat un pla que s’aplicarà en dues fases: la primera consisteix en la rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura; mentre que en la segona es faran les reformes interiors que determini el pla funcional que actualment està elaborant el Servei de Salut.

Aquest pla de recuperació de l’Hospital Verge del Toro té un cost de 8,9 milions d’euros i es preveu que es completi en un termini de dos anys, aproximadament.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat l’Hospital acompanyada per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la batlessa de Maó, Conxa Juanola; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez. La consellera ha destacat que és un dia històric per a la ciutadania, ja que “el centre hospitalari té un gran valor sentimental per a moltes persones i era molt important recuperar-lo”.

Llegeix més...

Son Espases disposa de dispositius durant les 24 hores del dia per atendre els pacients oncològics

L’Hospital Universitari Son Espases disposa de dispositius durant les 24 hores del dia per atendre els pacients oncològics. Així mateix, la Direcció de l’Hospital afirma que no hi ha hagut reducció de personal mèdic: de fet, totes les baixes laborals s’han cobert, i fins i tot les vacances dels professionals, amb una cobertura superior a la dels altres anys. A més, per descomptat, s’ha mantengut la presència de l’oncòleg de guàrdia cada horabaixa.

L’atenció urgent que reben els pacients oncològics no ha patit variacions significatives. Comprèn diversos àmbits d’atenció, sempre coordinats pel Servei d’Oncologia, en els quals participen nombrosos recursos de l’Hospital.

- L’Hospital de Dia, on els pacients reben tractament antineoplàsic i s’atenen les complicacions fins a les 20.00 hores amb un oncòleg present físicament.

Llegeix més...

Son Espases garanteix el dret de conciliació familiar als seus professionals

L’Hospital Universitari Son Espases vol fer constar que garanteix la conciliació familiar als seus professionals, com no pot ser de cap altra manera. De fet, actualment 585 professionals que depenen de la Direcció d’Infermeria tenen autoritzada una reducció de jornada, cosa que afavoreix la conciliació de la vida laboral i la familiar.

El 2 de novembre de 2017, la Direcció d’Infermeria va enviar una nota interna a totes les supervisores d’àrea i d’unitat d’infermeria per informar que les reduccions de jornada sol·licitades per als dies 24, 25, 26 i 31 de desembre; 1, 5 i 6 de gener, i Dijous Sant, Divendres Sant i Segona Festa de Pasqua es valoraran juntament amb les peticions de festiu sol·licitades per la resta de professionals de cada unitat. Es tracta, doncs, que tots els professionals puguin gaudir d’aquests dies festius en igualtat de condicions, de manera que no tenguin preferència els professionals que demanen la reducció de jornada. Aquesta mesura garantirà la conciliació familiar de tots els professionals i, paral·lelament, una atenció sanitària excel·lent als pacients.

Llegeix més...