Qualitat

Eleven, una nova iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària impulsada per la Unitat de Seguretat del Pacient d'Eivissa i Formentera

Devers 30 pacients i prop de 15 professionals sanitaris dels serveis d'Hemodiàlisi i Hospital de Dia Oncològic han tingut l'oportunitat d'assistir a la segona sessió d'Eleven, una nova iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària impulsada per la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dirigida tant a pacients i familiars com a professionals.

Eleven és un projecte que persegueix alleujar l'estrès de pacients i familiars i, alhora, millorar la salut dels treballadors de l'Hospital Can Misses a través del ioga i la meditació.

Aquest projecte contempla recórrer totes les unitats i serveis de l'Hospital Can Misses mensualment i dedicar 11 minuts de relaxació i meditació amb tècniques de respiració de ioga. Tomás Gómez, instructor de ioga, és l'encarregat de fer, de manera altruista, que els professionals sanitaris aprofitin el seu descans per connectar amb un mateix i la seva respiració.

Llegeix més...

El Servei de Radiologia de Son Espases realitza cada any 750 estudis cardíacs

L’any 2017, el Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases va fer 747 estudis cardíacs. En concret, es van fer 704 ressonàncies magnètiques cardíaques i 73 tomografies computades (TAC) per estudiar l’anatomia i la funció del cor i de les artèries de forma exacta. El Servei de Radiologia ha fet públiques aquestes dades amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia 2018, que es commemora cada 8 de novembre.

Enguany, la imatge cardíaca ha estat el tema principal i l’objectiu era ressaltar el paper essencial dels professionals de la imatge en la detecció, diagnòstic i maneig de malalties cardíaques, augmentant la qualitat de l’atenció i el tractament dels pacients. Per aquest motiu, el Servei de Radiologia, va organitzar una jornada centrada en aspectes rellevants de la imatge cardíaca a la qual hi van assistir més d’un centenar de persones, entre professionals i estudiants de tècnic/tècnica en radiodiagnòstic.

Llegeix més...

120 alumnes d'educació primària d'Eivissa es formen en seguretat del pacient

La Unitat de Seguretat del Pacient de l’Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha desenvolupat, conjuntament amb el SAMU 061, per tercer any consecutiu el programa “Experts en seguretat del pacient” en la versió dirigida als més petits, que també compta amb tallers destinats als alumnes d’institut.

Can Misses ha rebut 120 alumnes d’educació primària de les escoles Sa Bodega, Cas Serres i Can Misses en tres torns, amb l’objectiu de formar-los en aspectes clau de la seguretat del pacient. En aquesta ocasió han estat escolars del primer al quart curs d’educació primària els que han rebut formació en forma de tallers sobre el rentat de mans, el polsera identificativa i les emergències extrahospitalàries.

Especialistes de cada una d’aquestes àrees, metges/metgesses, infermers/infermeres i tècnics/tècniques del SAMU 061 —per impartir el taller sobre emergències extrahospitalàries—, a més de Cristina Martín, infermera de malalties infeccioses, que s’ha encarregat del taller sobre el rentat de mans, i Carlos Tur, infermer de la Unitat de Seguretat del Pacient, juntament amb Maria Costa, documentalista i impulsora de la iniciativa "Joves i Petits Experts en Seguretat del Pacient", han ofert un divertit taller sobre el polsera identificativa, que ha inclòs un divertit joc de recerca de la polsera.

Llegeix més...

Es reconeix com a horari laboral el temps de transmissió d’informació assistencial entre torns

El Consell de Govern ha ratificat l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat, de 19 d’octubre, pel qual es reconeix com a temps efectiu de treball el temps necessari per a la transmissió d’informació assistencial durant el relleu dels equips de professionals.

Aquest acord —que afecta més de quatre mil professionals— fa referència específicament a infermeres i auxiliars d’infermeria, la jornada laboral de les quals es dugui a terme per mitjà del sistema de torns i amb pacients a càrrec seu.

El període de temps durant el qual ambdós equips de professionals, el que acaba la jornada i el que la comença, coincideixen acomplint les funcions assignades al lloc de feina es denomina temps de continuïtat de les cures professionals, col·loquialment superposició de jornada (en referència a la superposició d’ambdós torns de feina).

Determinats professionals del Servei de Salut s’enfronten sovint a la necessitat de prolongar la jornada laboral per poder dur a terme la transferència d’informació clinicoassistencial relativa als pacients a fi de garantir la seguretat i la continuïtat de les cures professionals en el marc del procés assistencial.

Llegeix més...

Devuit departaments de l’Hospital Universitari Son Llàtzer renoven el certificat de qualitat ISO 9001:2015 i la norma ISO 14001:2015

Devuit departaments de l’Hospital Universitari Son Llàtzer renoven el certificat de qualitat ISO 9001:2015. Es tracta dels serveis d’Admissió, Anatomia Patològica, Control de Gestió, Documentació Clínica i Arxiu, Farmàcia, Gestió de la Formació Continuada, Gestió del Manteniment Integral, Hematologia i Hemoteràpia, Prevenció i Medicina del Treball, Radiologia, Sistema d’Informació i Urgències, a més de la unitats d’Atenció a l’Usuari, de Formació d’Infermeria de Pregrau i de Reproducció, el Laboratori de Fecundació in Vitro, la Consulta de Malaltia Renal Crònica Avançada i especialistes en formació (MIR, FIR).

El director comercial de Bureau Veritas, Roberto Becerra, juntament amb el director d'Assistència Sanitària del Servei de Salut, Nacho García, ha lliurat els certificats als responsables d’aquests departaments. Aquestes acreditacions són una aposta per implementar una política de millora contínua i d’excel·lència a l’Hospital.

Durant l’acte de lliurament, el gerent de l’Hospital, Francisco Marí, ha afirmat que “aquestes acreditacions ratifiquen la cultura de la millora contínua, en la qual la nostra organització i els seus professionals estan compromesos”. Han estat presents a l’acte el director assistencial, Daniel García; la directora d’infermeria, Ana M. Pérez; el director de Gestió, Jaume Ripoll, i la responsable de la Unitat de Qualitat i Medi Ambient, Montserrat García. 

Llegeix més...