Qualitat

Constituïda la Comissió Autonòmica Multidisciplinària d’Al·lèrgies

S’ha constituït la Comissió Autonòmica Multidisciplinària d’Al·lèrgies que integra especialistes dels diversos serveis de tots els hospitals públics de les Illes Balears i neix amb la vocació de prestar assistència en els processos al·lèrgics amb les mateixes condicions d’accés a tot el territori.

Pretén fer un seguiment multidisciplinari, amb una visió de conjunt, des de la perspectiva dels professionals de diverses àrees de coneixement, que tractaran aquestes patologies conjuntament i a tots els centres hospitalaris de les Illes.

A més, incorpora un especialista en al·lergologia, que assumirà les funcions d’assessoria i actuarà com a referent assistencial per a totes les especialitats que ho requereixin, atesa la complexitat o la rellevància que presentin els casos. Des de 2014, quatre pacients s’han hagut de desplaçar fora de les Illes Balears per a ser atesos d’una patologia al·lèrgica.

Llegeix més...

El Pla Estratègic de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere 2017-2019 ja compleix amb la majoria de les accions previstes

El Pla Estratègic de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere 2017-2019 ja ha complert amb la majoria de les accions proposades. Del total de 35 mesures, dividides en 5 eixos estratègics, se n’han començat a desenvolupar 26 totalment o parcialment. En concret, 15 han estat assolides i 11 es troben en procés d’execució.

El ple del Consell LGTBI s'ha reunit a l’Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) i ha fet balanç dels dos anys d’aplicació de la Llei 8/2016 per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.

Entre d’altres accions dutes a terme, en aquest temps s’han format 1.162 treballadors en sectors com el de la salut, l’educació o l’administració pública; s’han organitzat diverses campanyes de sensibilització, com la campanya "La identitat no s’imposa" per eradicar la transfòbia, i s’han convocat subvencions LGTBI.

Llegeix més...

L'Hospital de Formentera realitza els primers TAC

Set pacients de Formentera s'han beneficiat ja de la posada en marxa del TAC a l'hospital de l'illa, una prestació llargament demandada, que s'ha fet realitat segons els terminis previstos. Així ho ha constatat la consellera de Salut, Patricia Gómez, en la seva visita a l'Hospital.

Per a Gómez, la posada en marxa del TAC és “molt important”, ja que “evitarà als pacients haver de desplaçar-se a Eivissa per a aquestes proves i, a més, millorarà la capacitat diagnòstica dels professionals de Formentera”.

L'any passat es van realitzar 473 TAC a Can Misses a pacients de Formentera. Així ho ha manifestat la consellera durant la visita que ha realitzat a l'Hospital de Formentera, acompanyada de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos; el cap del Servei de Radiologia, Francisco Cuesta, i el director de l'Hospital de Formentera, Antonio Sanz.

Llegeix més...

La Comissió de Mortalitat de Son Espases està implantant un model d’aprenentatge mitjançant les revisions estructurades dels casos

La Comissió de Mortalitat de l'Hospital Universitari Son Espases està implantant un model d'aprenentatge per a la millora contínua, relacionada amb la seguretat dels pacients, mitjançant les revisions estructurades dels casos.

La revisió estructurada de casos de mortalitat intrahospitalària proporciona una informació molt valuosa per proposar accions de millora, revisar els plans de cures dels pacients i augmentar la qualitat assistencial a l'Hospital.

El mètode d'anàlisi d’aquests esdeveniments es fa mitjançant una metodologia coneguda com  a Revisions Crítiques Estructurades per a la Millora (Structured Judgement Reviews for Improvement, en anglès).

Un dels sistemes d’informació que proporcionen els casos que s’han de revisar és l’IAMetrics.

Llegeix més...

S'amplia la prestació de material ortoprotètic en el segon i tercer quadrimestre de 2018

En el BOIB núm. 81, de 30 de juny de 2018, s’ha publicat la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per la qual s’amplia al segon i al tercer quadrimestre de 2018 l’aplicació del procediment relatiu a la prestació de determinats productes del catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears.

Ampliació de productes:

- Pròtesis, per un import de 360.000 euros.

- Cadires de rodes, per un import de 340.000 euros.

Llegeix més...