Qualitat

La sinistralitat laboral del primer semestre de 2018 baixa un 5,66 %

La sinistralitat laboral registrada en els primers sis mesos de 2018 ha baixat un 5,66 % respecte al mateix període de l’any anterior, segons ha indicat el conseller de Treball, Iago Negueruela.

També ha insistit que s’ha de seguir treballant en aquestes línies i ha afegit que l’impuls del nou Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), que s’inclou dins la Llei de Salut Laboral aprovada enguany, haurà d’intensificar aquesta tendència reductora.

A més, la Direcció General de Salut Laboral ha contractat en el 2018 més tècnics de prevenció, i també ha incorporat a Inspecció de Treball 4 nous subinspectors de Salut Laboral.

Llegeix més...

Màgia a Can Misses per humanitzar l'atenció sanitària

Els 15 pacients d'hemodiàlisi i els 10 pacients de l'hospital de dia onco-hematològic, acompanyats de familiars i del personal d'ambdós serveis van rebre el dia 10 de setembre, la visita del Mag Albert, dins de la iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària, Plantagrama.

El Mag Albert va sorprendre amb els seus trucs de cartomàgia, màgia de prop i mentalisme, amanits amb grans dosis d'humor, les 50 persones que formaven el seu heterogeni públic, entre ells pacients, familiars i acompanyants i professionals, els quals van participar molt activament en cada número del mag.

Plantagrama s'obre així a altres formes d'entreteniment per als pacients, més enllà de la música, amb "la finalitat última de trencar amb la monotonia i aportar una mica d'alegria i felicitat a pacients que no passen pel seu millor moment", segons el Dr. Enrique Garcerán, metge del Centre de Salut Can Misses i impulsor i organitzador d'aquesta iniciativa.

Llegeix més...

L'IB-Salut implantarà una base de dades que permetrà crear una història clínica única

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació d'un servei per implantar al Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) una base de dades assistencial corporativa (BDAC), que permetrà crear una història clínica única, integrada i accessible a professionals i pacients des de tots els nivells assistencials.

La implantació de BDAC suposa un canvi substancial a l’hora de fer efectiva la interacció i la interoperabilitat real entre els diferents hospitals, l’atenció primària i el SAMU 061, perquè incrementa de manera important la seguretat en l’atenció i facilita la feina dels professionals, ja que podran accedir ràpidament a totes les visites, a les proves i als procediments dels pacients. A més, facilitarà la comunicació amb els usuaris, que podran accedir —per mitjà del Portal del Pacient— a un historial clínic amb una estructura més clara i, per tant, més comprensible.

Amb la implantació de BDAC, hi haurà una única història clínica integrada i accessible, cosa que beneficiarà els usuaris gracies als avantatges següents:

Llegeix més...

Convocatòria per participar com a vocal de la Comissió de Mortalitat de Son Espases

S'ha obert el termini per per poder participar com a vocal en la Comissió de Mortalitat de l'Hospital Universitari Son Espases.

Objectiu de la Comissió de Mortalitat

L’objectiu principal de la Comissió de Mortalitat de Son Espases és establir un procés de revisió dels casos de mortalitat hospitalària, centrat en l’anàlisi de les causes evitables de mort i en el tipus d’intervencions que s’han de dur a terme per prevenir-ne les recurrències.

Termini de presentació de candidatures

El termini per a la presentació de candidatures és del 3 al 17 de setembre de 2018.

Llegeix més...

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma vol incorporar el primer exosquelet de Balears per tractar pacients amb lesió medul·lar

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma ha iniciat una sèrie de proves amb pacients per incorporar a finals d'aquest any un exosquelet terapèutic per a la rehabilitació de pacients amb lesió medul·lar i altres malalties neurològiques. Aquests dispositius robòtics apliquen tecnologia punta per tal que els pacients amb dificultats o impediment per caminar puguin fer-ho amb una finalitat terapèutica.

Així, com explica la Dra. Susana Holub, coordinadora de rehabilitació del centre, "aquests exosquelets permeten realitzar una rehabilitació dual, des d'un punt de vista físic, ja que evita l'atròfia muscular i facilita la mineralització dels ossos, i des d'un punt de vista cognitiu, ja que els éssers humans som bípedes per naturalesa i aquest dispositiu permet que els pacients puguin recuperar aquesta percepció, entre d'altres".

Els exosquelets estan indicats tant per a pacients amb pronòstic de recuperar la marxa, als quals permet caminar de manera prematura, com a aquells que no ho podran tornar a fer, ja que els aporta nombrosos beneficis terapèutics de tipus físic i psicològic.

Llegeix més...