Qualitat

Can Misses realitza la primera reconstrucció mamària immediata després de l'extirpació d'un tumor

L’Hospital Can Misses va realizar el passat dia 13 de maig, la primera reconstrucció immediata de mama després d’una mastectomia, en una pacient d’una quarantena d’anys. Aquesta intervenció ha estat possible després de la posada en marxa del Servei de Cirurgia Plàstica, la incorporació de la doctora Ainhoa Placer —especialista cirurgia plàstica, estètica i reparadora pel Complejo Hospitalario de Navarra— i l’excel·lent coordinació dels Serveis de Cirurgia General, Anatomia Patològica, Cirurgia Plàstica i Oncologia en el Comitè de Tumors.

La intervenció quirúrgica va consistir en una mastectomia realitzada conjuntament per la Dra. Guadalupe Moreno, cap del Servei de Cirurgia General, i la Dra. Plaer, amb biòpsia selectiva del gangli sentinella per comprovar la possible afectació dels ganglis de l’axil·la. Posteriorment, el Servei de Cirurgia Plàstica va fer una reconstrucció immediata per mitjà d’un penjall del múscul dorsal ample i un autoempelt de greix (lipofilling) obtingut de la zona donant —l’abdomen, en aquest cas—, que juntament amb el penjall ha evitat haver d’utilitzar una pròtesi per modelar la mama.

Llegeix més...

El nou web del Servei de Salut permetrà als ciutadans accedir a les llistes d'espera

El dia 16 de maig va entrar en funcionament el nou web del Servei de Salut, que permetrà demanar i anul·lar cites i accedir a la història clínica de salut i a les llistes d’espera. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, acompanyat de la subdirectora de Tecnologia i Sistemes d’Informació, Antonia Salvà, i del gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, va presentar públicament el nou portal, que ja és accessible des de l’adreça  .<www.ibsalut.es>.

El nou web ha estat dissenyat i implementat pel Departament de tecnologies de la informació i comunicacions del Servei de Salut, en col·laboració amb la Fundació Bit, que ha creat l’aplicació mòbil de cita prèvia dins l’app de cites del Govern. Aquests serveis han treballat durant més de dos anys per crear aquest entorn web amb les màximes condicions de seguretat per als usuaris.

Llegeix més...

La propera setmana entra en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor

La propera setmana es posarà en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor, àrea en la qual s’ha duit a terme l’adaptació del centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals.

L’inici de l’activitat en el nou edifici es farà de manera progressiva i permetrà espais més amplis i un augment de serveis i circulacions més senzilles entre els espais per facilitar la tasca dels professionals sanitaris.

El dia 15 de maig lloc es va celebrar una reunió amb els caps de servei i supervisors d’àrea del centre per informar-los sobre el nou funcionament de les instal·lacions abans que s’iniciï l’activitat assistencial. El cap del Servei d’Urgències, Pere Serra, va explicar cada un dels diferents espais que conformen el nou edifici. A aquesta reunió també van assistir la consellera de salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora gerent de l’Hospital, Catalina Vadell.

Llegeix més...

Programa de cribatge de càncer de coll d'úter i actualització del catàleg ortoprotètic

La Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo va informar al Consell de Ministres del programa de garbellat del càncer de coll d’úter i de l'actualització de la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut (SNS), a través d'una ordre que actualitza el Reial decret 1030/2006.

Amb aquestes mesures s’ofereixen noves prestacions dirigides, principalment, a la infància, dones i persones amb discapacitat.

L'ordre entrarà en vigor l'1 de juliol de 2019 i concedeix un termini de sis mesos per estar plenament operativa.

Garbellat de càncer de coll uterí

Llegeix més...

El programa pacient actiu compta amb setanta-cinc pacients que imparteixen formació entre iguals

El Programa Pacient Actiu de les Illes Balears compta ja amb 75 pacients actius formadors, és a dir, pacients que ensenyen altres persones amb la mateixa malaltia a entendre-la, a prendre decisions i a ser responsables de la salut pròpia, sempre amb el suport d’un professional sanitari. Així ho han indicat els responsables de la iniciativa durant la III Jornada del Programa, que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.

Entre les tasques que s’han assolit des que es va iniciar el projecte, destaquen:

-102 pacients formadors i persones actives formadores a les illes de Mallorca (83), Menorca (10) i Eivissa (9).

-75 pacients a Mallorca que ja han completat la formació entre iguals. La formació ha estat la següent:

 

Llegeix més...