Qualitat

Eivissa engega una campanya d'implicació dels pacients en la seva pròpia seguretat clínica

La Unitat de Seguretat del Pacient va dedicar el mes de març al pacient per la seva seguretat, dins del seu programa #els12delany.

Durant aquest mes es va treballar en l'elaboració d'un decàleg adreçat als pacients amb l'objectiu d'implicar-los en la seva pròpia seguretat clínica i augmentar la cultura de seguretat entre els ciutadans.

Aquestes deu recomanacions recullen aspectes tant importants com l'ús de la pulsera identificativa, ús segur dels medicaments, així com l'intercanvi d'informació rellevant sobre la seva pròpia salut amb el personal sanitari.

El decàleg es pot trobar penjat a les plantes d'hospitalització i a les sales d'espera de Consultes Externes de l'Hospital Can Misses.

Llegeix més...

Aposta per la investigació sobre malalties poc freqüents en el Congrés Internacional de Malalties Rares

Els dies 3 i 4 de maig es va celebrar a Palma el I Congrés Internacional de Malalties Rares i Qualitat de Vida.

A la inauguació hi va assistir Francina Armengol, presidenta del Govern, que va declarar que "el coneixement genera nou coneixement. Cal apostar per la investigació en salut, en educació i en termes socials per millorar la qualitat de vida de pacients i famílies i aportar noves respostes que encoratgin l'esperança".

Així mateix, Armengol va manifestar "que la sanitat pública ha de ser universal i de qualitat" i "en el cas de les malalties poc freqüents, encara que siguin malalties singulars, la forma en què les afrontem ens definirà col·lectivament, com a societat".

També va destacar el treball en la millora dels protocols detecció i diagnòstic de malalties poc freqüents i els avenços en genètica clínica, cosa que ha permès que 7 infants hagin nascut lliures de l'herència genètica de la malaltia, als quals cal sumar 17 embarassos més en curs.

Llegeix més...

19 alumnes de l'IES Sa Blanca Dona volen en l'helicòpter del 061

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha volgut premiar la participació dels joves estudiants que han acudit a la "Marató de tallers per a joves en seguretat del pacient", per la qual cosa s'ha sortejat un vol en helicòpter entre els estudiants que s'han format en seguretat del pacient durant aquest curs escolar.

En el sorteig van participar un total de quatre grups d'estudiants de l'IES Sa Serra, l'IES Sant Agustí, l'IES Sa Blanca Dona i l'IES Marc Ferrer. Aquest últim institut, de Formentera, també hi va participar, encara no ha fet els tallers, perquè estan programats per al mes de maig. Finalment, el grup guanyador va ser el de l'IES Sa Blanca Dona.

Un total de 19 alumnes de 1r de Batxillerat i els seus dos professors, Pedro Luís González i Luis Alberto Tostón de la Calle, han acudit a l'heliport per accedir a l'helicòpter del 061 i sobrevolar durant uns minuts l'illa d'Eivissa. Aquest reconeixement no hauria estat possible sense l'activa participació de la Gerència del 061 i de Babcock MCS Espanya, empresa que realitza els trasllats sanitaris, que l'any passat ja van fer possible que els joves experts fessin un viatge en helicòpter.

Llegeix més...

El Programa Pacient Actiu ja compta amb quaranta pacients que imparteixen formació entre iguals

El Programa Pacient Actiu de les Illes Balears ja compta amb quaranta pacients que imparteixen formació entre iguals des que es va posar en marxa, ara fa un any.

Els grups de formació entre iguals del Programa Pacient Actiu s’adrecen a persones que pateixen alguna malaltia crònica perquè puguin conèixer-la millor i adoptin hàbits o conductes que els puguin millorar la salut.

Els pacients actius formadors són els conductors d’aquests grups de pacients, és a dir, que hi acompleixen el rol d’educadors ensenyant els seus iguals a entendre la malaltia, a prendre decisions i a ser responsables de la salut pròpia, sempre amb el suport d’un professional sanitari.

Alguns d’aquests pacients actius van ser protagonistes de la II Jornada del Programa Pacient Actiu, que va tenir lloc divendres passat a la sala d'actes de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i en la qual es va fer balanç i es va debatre sobre el desenvolupament del Programa amb pacients, associacions de pacients i professionals de la salut a fi d’intercanviar idees i experiències per continuar impulsant-lo. La Jornada es va poder seguir per videoconferència des dels hospitals públics de Menorca i de les Pitiüses.

Llegeix més...

Acte d'entrega dels certificats ISO 9001:2015 als serveis de l'Hospital d'Inca

Dijous 3 de maig de 2018 es va fer entrega dels certificats ISO 9001:2015 a diferents serveis de l’Hospital Comarcal d’Inca.

Els serveis que han obtingut el certificat per primera vegada són: Anatomia Patològica i Hematologia-Banc de Sang.

Els serveis de Farmàcia, Nefrologia, Rehabilitació, Radiologia i Psiquiatria Hospitàlaria han obtingut aquesta certificació per segona vegada.

L’Hospital d’Inca demostra una millora continua amb el sistema de gestió de qualitat, segons els resultats de les auditories efectuades per l'empresa Bureau Veritas.

Aquesta certificació és un reconeixement a tots els professionals implicats que han complit l'objectiu gràcies a la feina en equip.

Llegeix més...