Qualitat

Nou protocol sobre la custòdia de les proves d'alcoholèmia a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, amb un equip de treball format pel Servei de Laboratori d'Anàlisis Clíniques, el Servei d'Urgències, l'Assessoria Jurídica, la Direcció de l'Hospital de Formentera, la Direcció d'Atenció Primària, la Direcció Mèdica d'Atenció Hospitalària, la Direcció d'Infermeria i Direcció de Gestió, a més de la Gerència i el SAMU 061, en col·laboració amb les unitats d'atestats de la Policia Local de totes les localitats pitiüses, Guàrdia Civil i Fiscalia, i coordinat per la Unitat de Qualitat de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, ha desenvolupat un nou protocol de realització de proves d'alcoholèmia, en què es millora substancialment la cadena de custòdia i s'amplien les possibilitats de realització de la prova.

El nou protocol, l'elaboració del qual possibilita la realització de les proves d'alcoholèmia, a més de en els serveis d'Urgències d'ambdós hospitals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en els centres de salut i en els Serveis d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP) de Santa Eulària, Sant Antoni i Vila, com a novetat, ha estat possible gràcies al treball coordinat entre cossos i forces de seguretat de l'Estat i l'Àrea de Salut durant diversos anys.

Llegeix més...

Reconeixement als Joves Experts en Seguretat del Pacient a l'Hospital Can Misses

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va tenir la iniciativa de posar en marxa un grup de joves que ha estat formant durant el darrer trimestre de 2016 i 2017, per mitjà de diferents tallers, en matèria de seguretat del pacient: els Joves Experts, 19 alumnes de 4t ESO B de l’IES Sa Blanca Dona.

Aquest projecte forma part de l’estratègia de la USP de difusió de la cultura de seguretat del pacient fora de l’àmbit hospitalari, que ha estat una de les línies estratègiques de la Unitat durant els dos últims anys.

L’objectiu d’aquestes activitats ha estat augmentar la cultura de seguretat del pacient en l’àmbit educatiu, difondre pràctiques segures entre la població infantil i juvenil, així com per al professorat, i donar a conèixer les funcions de la Unitat de Seguretat del Pacient i les mesures que poden dur a terme com a ciutadans.

Recentment han presentat a l’Hospital Can Misses els projectes en els quals han estat treballant i han rebut un reconeixement per part de la direcció de l’Hospital Can Misses i els membres de la Unitat de Seguretat del Pacient.

Llegeix més...

Agraïment per la seva implicació al primer grup d'onze pacients actius formadors

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha entregat els diplomes al primer grup d'onze pacients actius formadors en agraïment per la seva implicació i dedicació en relació amb una iniciativa que es du a terme per primera vegada en aquesta comunitat.

Aquests pacients formen part del Programa Pacient Actiu, que, entre els seus objectius, preveu la formació de pacients actius formadors que posteriorment conduiran grups de pacients amb la seva mateixa malaltia. Impartir formació entre iguals pot aconseguir motivar i capacitar amb més impacte altres persones amb la mateixa patologia, perquè es parteix de la vivència i la situació pròpies.

La consellera ha assistit al lliurament de diplomes acompanyada per la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents, Angélica Miguélez, i el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

Llegeix més...

Acreditació del Servei d'Anàlisis Clíniques de Son Espases

La Comissió d'Acreditació de l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC), després de la darrera auditoria, ha acordat mantenir i ampliar l'abast de l'acreditació al Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, segons la norma UNE-EN ISO 15189:2013, "Laboratoris Clínics. Requisits Particulars per a la Qualitat i la Competència".

L'abast detallat a l'Annex Tècnic Rev 9 (782/LE1634) inclou 224 proves i representa que, aproximadament, el 90 % de l'activitat del Servei es duu a terme sota el reconeixement de l'ENAC i que, en aquests moments, és un dels serveis amb més pes de tota Espanya.

Aquesta acreditació declara la competència tècnica del Laboratori per desenvolupar les seves activitats i garanteix l'acompliment dels exigents requisits establerts per les normes internacionals de qualitat.

La competència tècnica inclou tot el procés de l'anàlisi des de la preparació i identificació dels pacients, la presa de mostres i el transport, la realització de les determinacions analítiques i la validació i interpretació de l'informe de laboratori.

Aquest reconeixement a la tasca efectuada per tots els professionals del Servei d'Anàlisis Clíniques de Son Espases serveix per continuar millorant a l'hora de proporcionar els resultats de les anàlisis en el menor temps possible i amb les màximes garanties respecte a la seva fiabilitat i, així, contribuir a millorar la seguretat del pacient.

Llegeix més...

Sis superherois han arribat a Son Espases per acompanyar els infants amb càncer durant el tractament

Sis superherois han arribat a l'Hospital Universitari Son Espases per acompanyar els nins i les nines amb càncer durant el tractament i ajudar-los a viure amb normalitat el procés mèdic. Es tracta d'un projecte social anomenat "Poción de Héroes", impulsat per la Fundació Atresmedia i ideat per IDS. Els objectius fonamentals d'aquest projecte són ajudar a creure en la cura i donar suport als infants durant el tractament.

A partir d'ara, Muchacho Invisible, Chica Fuego, Guapo Kinético, Señorita Muralla, Niño Elástico i Linda Rayo, els personatges que componen l'equip "Poción de Héroes", acompanyaran els infants durant el tractament i els prestaran els seus superpoders.

En començar el tractament, cada nin i cada nina rebrà un maletí de poders, amb diversos elements de l'heroi que l'acompanyarà durant el procés mèdic: un còmic en el qual es conta la història de l'heroi; un pòster per penjar a l'habitació de l'Hospital; una xapa d'heroi per dur-la posada al pijama o a la samarreta; un passaport que serà segellat a cada sessió de quimioteràpia; una bossa de dolços i uns adhesius per aferrar-los a la bossa del sèrum que conté el tractament.

Llegeix més...