Qualitat

Incorporació en la cartera de serveis del tractament ortopèdic i ortodòntic dels infants amb fissura palatina

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) finançarà tot el tractament ortopèdic i ortodòntic dels infants amb fissura palatina des que naixen fins que són adultstractament ortopèdic i ortodòntic dels infants amb fissura palatina des que naixen fins que són adults. Així ho va anunciar la consellera de Salut, Patricia Gómez, en el Centre de Salut Palmanova, centre en el qual farà feina l’equip d’odontòlegs de referència de les Illes Balears.

Fins ara, el sistema públic de salut només cobria la cirurgia necessària per als nins i nines que naixen amb fissura palatina, que suposen entre 14 i 18 infants per any a la nostra comunitat.

A partir d’ara, el Servei de Salut inclourà en la cartera de serveis el tractament ortopèdic i ortodòntic complet per a cada infant fins a l’edat adulta.

Llegeix més...

La nova Unitat Bàsica de Salut a Sant Joan doblarà la superfície i serà més accessible per a la població

La nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) a Sant Joan doblarà la superfície destinada a equipament i serà més accessible per a la població. La nova edificació suposarà una millora de la qualitat assistencial que s’ofereix a la població amb unes instal·lacions que passen de 120 a 260 metres quadrats. El projecte ja està redactat i actualment es preparen els plecs per dur a terme la licitació de les obres, que tendran una durada prevista de 12 mesos. El Servei de Salut ha invertit 494.473 € en aquesta nova unitat bàsica.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va presentar el projecte a l’Ajuntament de Sant Joan. Le van acompañar el batle del municipi, Francesc Mestre Estelric, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster i l’arquitecte responsable del projecte guanyador, Toni Gelabert.

El nou equipament sanitari s’ubicarà al mateix solar on es troba l’actual UB, al carrer dels Molins 34. El projecte té previst esbucar l’actual edifici i construir el nou al mateix lloc, però eliminant l’elevació actual del terreny i construint la nova edificació en el nivell més baix del solar, amb una millora substancial en l’accessibilitat. 

Llegeix més...

Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses seran gratuïts a partir de l'1 de gener

Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses són gratuïts a partir de l’1 de gener de 2019. Així ho va anunciar la presidenta del Govern, Francina Armengol, el passat 28 de desembre.

El Servei de Salut dona compliment al que estableix l’article 1 de la Llei 11/2018, de 6 de novembre, “les places d’aparcament dels hospitals públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears han de ser gratuïtes, amb la finalitat d’assegurar-ne la igualtat dels ciutadans en les condicions d’accés”.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat amb el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases les zones d’ampliació del pàrquing i han comprovat la nova senyalització.

Llegeix més...

Iniciativa per humanitzar les cures d’infermeria als pacients de diàlisi a l’Hospital de Manacor

L’Hospital de Manacor s’ha unit a una iniciativa pionera per humanitzar i fer més visible les cures d’infermeria als pacients que reben tractaments de diàlisi. Es tracta d’una campanya d'abast estatal, creada a l’Hospital Virgen de las Nieves (Granada) i que abans s’havia duit a terme al Brasil, amb la qual els professionals d’infermeria i els pacients de la Unitat de Diàlisi difondran un vídeo a les xarxes socials YouTube, Twitter i Facebook.

A la campanya participen més de cinquanta hospitals de tot l’estat. La campanya pretén estudiar l’impacte del ball, de la música i de les teràpies lúdiques en els pacients que passen quatre hores durant tres dies cada setmana en les sessions d'hemodiàlisi.

Llegeix més...

La nova Unitat Bàsica de Salut a Montuïri doblarà les consultes i triplicarà la superfície de l’equipament

La nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Montuïri doblarà el nombre de consultes i triplicarà la superfície destinada a equipaments. La nova edificació suposarà una millora de la qualitat assistencial que s’ofereix a la població amb unes instal·lacions més àmplies, còmodes i accessibles. El projecte ja està redactat i actualment es preparen els plecs per dur a terme la licitació de les obres, que tendran una durada prevista de 12 mesos. El Servei de Salut ha invertit 634.668 € en la nova UBS de Montuïri.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va presentar el projecte a l’Ajuntament de Montuïri. Le van acompanyar el batle del municipi, Joan Verger Rosiñol, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i l’arquitecte responsable del projecte guanyador, Toni Gelabert.

 

Llegeix més...