Categoria: Qualitat

Son Espases habilita una sala de radiologia a Urgències per reduir el temps d'espera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha implantat una sala de radiologia convencional al Servei d'Urgències. L'objectiu d'aquesta mesura, impulsada pels serveis d'Urgències i de Radiologia, és reduir el temps d'espera de les urgències, ja que s'evita haver de traslladar els pacients. És a dir, fins ara els pacients que acudien a Urgències i se'ls havia de fer una radiografia convencional s'havien de desplaçar fins al Servei de Radiologia, cosa que feia que l'atenció es demoràs. D'ençà que es va habilitar la sala de radiologia al Servei d'Urgències, el mes de maig de 2016, s'hi han fet més de quinze mil exploracions, principalment de tòrax i d'abdomen.

El perfil del pacient és el d'un adult que acudeix al Servei d'Urgències per un procés lleu, majoritàriament per una patologia traumàtica o per processos infecciosos respiratoris (prioritat 4 i 5 de triatge).

Amb aquesta mesura d'eficiència, les sales de radiologia convencional del Servei de Radiologia de Son Espases han atès set mil pacients més, ja que ara no hi acudeixen els que eren derivats des d'Urgències. La sala està oberta cada dia entre les 8.00 i les 22.00 hores. Un tècnic de radiodiagnòstic és el responsable de fer les exploracions radiològiques i els metges d'urgències en poden veure els resultats immediatament per mitjà d'un visor d'imatge accessible des de qualsevol ordinador de l'Hospital.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 05/01/2017]

[Foto: IB-Salut]

Què en diu la premsa
*06/01/2017 Diario de Mallorca - Urgencias de Son Espases mejora el tiempo de asistencia gracias a una sala de radiología.

*13/11/2017 - Radiologia d'Urgències de Son Espases fa cada any 78.000 exploracions.