Categoria: Qualitat

El Sistema Espanyol de Trasplantaments, capdavanter a nivell internacional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En resposta a una pregunta oral al Congrés dels Diputats, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha celebrat que el model espanyol de trasplantaments i les mesures adoptades pel nostre país sigui líder en donació i trasplantaments a nivell internacional.

La publicació American Journal of Transplantation (AJT), la més prestigiosa i influent del món en l'àmbit de la donació i el trasplantament, així ho ha informat i ha assegurat que "aprendre del sistema espanyol ajudaria a resoldre el problema mundial de falta d'òrgans per a trasplantament". També considera que aquest fet és un èxit inqüestionable, ja que el nostre país va superar el 2015 la barrera dels 40 donants i els 100,7 trasplantaments per milió de població.

L'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) va néixer el 1989, i des de llavors, s'han realitzat més de 100.000 trasplantaments.

Així mateix, la ministra també ha valorat el sistema de llistes d'espera, mitjançant el qual tots els ciutadans tenen el mateix dret a accedir a un trasplantament.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 01/02/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]