Categoria: Qualitat

Tretze persones transsexuals ja han canviat el nom que figura a la targeta sanitària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de tretze persones transsexuals ja han canviat el nom que figura a la targeta sanitària per tal que la identificació sanitària estigui d'acord amb la identitat de gènere. El Servei de Salut va posar en marxa un circuit per reconèixer a les persones transsexuals el dret a emprar el nom sentit en els documents identificatius i en els registres dels quals depenen. Aquesta iniciativa afecta la targeta sanitària (o el document d'assistència sanitària equivalent) i els registres clínics.

Així doncs, qualsevol persona pot acudir al seu centre de salut o als Serveis Centrals del Servei de Salut per sol·licitar el canvi de nom a la targeta sanitària. Una vegada enllestit aquest tràmit, en un termini de tres a set dies l'usuari rebrà un avís perquè passi a recollir la nova targeta. En els casos dels menors d'edat, cal l'autorització del pare, de la mare o del tutor legal.

Aquesta iniciativa és un pas més del Govern de les Illes Balears en l'aposta ferma per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i interssexuals (LGTBI). En aquest sentit, en l'àmbit de la identificació sanitària l'Administració ha de ser respectuosa amb aquest col·lectiu i ha de vetlar perquè es tracti aquestes persones en qualsevol àmbit sanitari pel nom que els representa i pel gènere pel qual s'identifiquen, tal com estableix la Llei 8/2016, de 30 de maig.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 03/03/2017]

[Foto: IB-Salut]

*03/03/2017 arabalears.cat - Tretze transsexuals ja han canviat el nom a la seva targeta sanitària.
*03/03/2017 dbalears.cat - Un total de 13 persones ja s'identifica amb el seu nom a la targeta sanitària.

Notícies relacionades a Infosalut
*22/11/2016 - L'IB Salut modificarà el nom dels nins i de les nines transsexuals en les targetes sanitàries.