Categoria: Qualitat

La UE acredita l'IdISBa com a centre d'Excel·lència en Recursos Humans en Investigació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió Europea ha concedit a l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) el segell HRS4R que l'acredita com a centre de recerca compromès amb la millora contínua de les seves polítiques de recursos humans.

El segell HRS4R identifica l'IdISBa en l'àmbit internacional com a proveïdor de llocs de treball científics en un ambient favorable i estimulant per al desenvolupament de la carrera investigadora d'acord amb els principis del 'Charter & Code' (Carta Europea de l'Investigador i Codi de Conducta per a la Contractació d'Investigadors) adoptat per la UE l'any 2005.

L'IdISBa és ara una de les 53 institucions estatals que comptem amb aquest distintiu d'excel·lència, la primera institució de les Illes Balears.

El procés d'acreditació ha comprès diverses etapes i s'ha realtzat en dos anys. Al mes d'agost del 2015, l'IdISBa va adquirir el compromís de complir els 40 principis inclosos en el 'Charter & Code', mitjançant els quals es defineixen els drets i deures tant dels investigadors com dels seus ocupadors, així com les línies de treball per proporcionar un entorn de feina estimulant que fomenti el creixement i desenvolupament professional.

Durant els mesos de setembre i octubre de 2015 es va fer una anàlisi interna de la institució mitjançant enquestes al personal de l'IdISBa. Un cop fet el diagnòstic es va crear un grup de treball format per representants dels diferents col·lectius laborals que integren l'Institut per redactar el pla d'acció de l'HRS4R 2016-2019.

L'IdISBa va aprovar el seu pla d'acció el mes d'abril de 2016. L'objectiu del pla d'acció és millorar l'alineació de les polítiques i actuacions en recursos humans de la institució amb els 40 principis exposats en la Carta i el Codi europeus. Aquest pla està subjecte a avaluacions periòdiques (internes i externes) i de seguiment dels avenços que s'han fet en aquesta línia.

[Font: Conselleria de Salut. 07/03/2017]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/05/2016 - L'IdISPa inicia el procés per obtenir la marca HR Excellence in Research.
*06/05/2016 - L'IdISPa ha publicat el Pla Estratègic 2016-2020.
*24/09/2015 - L'IdISPa prepara l'estratègia en recursos humans d'investigació 2016-2019.