Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Ampliació i reforma del Centre de Salut de Santa Ponça

Ampliació i reforma del Centre de Salut de Santa Ponça

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat el centre de salut i punt d'atenció continuada (PAC) de Santa Ponça (Calvià), on el Servei de Salut de les Illes Balears invertirà un total de 986.223 d'euros per ampliar-lo i renovar-lo.

Aquestes obres formen part del Pla d'Infraestructures d'Atenció Primària del Servei de Salut, que suposarà invertir 16 milions d'euros i que preveu actuacions de reforma o construcció a 13 centres de salut i 10 unitats bàsiques de salut.

La presidenta ha manifestat que l'Atenció Primària és "la porta d'entrada a la sanitat pública" mitjançant "la inversió en millores de les infraestructures com ara la que farem a aquest centre de Santa Ponça". També ha agraït als professionals "la seva feina i esforç per mantenir la qualitat dels serveis sanitaris".

Patricia Goméz ha reiterat el compromís de Salut pel que fa a l'Atenció Primària "on ha hagut un increment superior als 20 milions d'euros, respecte al pressupost de 2015".

Es considera un objectiu essencial garantir centres de salut i unitats bàsiques amb una ubicació adequada, amb espais suficients i polivalents i també infraestructures amb tecnologia suficient per donar una resposta eficaç als problemes de salut de la població.

Projecte de reforma i ampliació

Actualment, el centre de salut de Santa Ponça ofereix atenció a una població de més de 12.822 targetes sanitàries, mentre que el PAC en té assignades més de 22.627. A més, és important destacar que el Centre de Salut de Santa Ponça rep una elevada pressió assistencial de població flotant durant la temporada d'estiu.

L'augment demogràfic i l'obsolescència d'algunes dependències fan necessària la reforma d'aquest edifici.

Les obres consistiran en afegir una planta sobre la part de l'edifici que únicament consta de planta baixa, es crearan nou consultes, lavabos i altres dependències, com ara magatzems. Així mateix, es construirà un aparcament en superfície de prop de 1.100 metres quadrats.

Es preveu que les obres puguin començar a finals d'aquest any i finalitzin el darrer trimestre de 2018.

[Font: Presidència de Govern. 29/03/2017]

[Fotos: Presidència de Govern]

Què en diu la premsa
*30/03/2017 Diario de MallorcaEl Govern quiere tener finalizada la ampliación del PAC de Santa Ponça en 2018.