Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Reunió de constitució del Comitè de Participació del sector sanitari de Menorca

Reunió de constitució del Comitè de Participació del sector sanitari de Menorca

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha presidit la reunió de constitució del Comitè de Seguiment de l'Activitat Assistencial de l'Àrea de Salut de Menorca, que s'ha reunit a l'Hospital General Mateu Orfila amb la presència de representants dels ajuntaments i del Consell Insular.

Es tracta d'un òrgan participatiu que es convocarà una o dues vegada l'any, en el qual els municipis podran saber de primera mà l'activitat assistencial i d'urgències que es duu a terme i resoldre dubtes i plantejar qualsevol demanda que considerin rellevant per millorar l'atenció sanitària als ciutadans de l'illa.

En la trobada també han estat presents el director gerent del 061, Antoni Bellver; el subdirector d'Atenció Hospitalària, Francisco Cárceles, i la subdirectora d'Atenció Primària i d'Atenció a les Urgències Extrahospitalàries del Servei de Salut, Rosa Duro, a més del gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Antoni Góméz Arbona, i la resta de membres de l'equip directiu.

En la reunió s'ha presentat la memòria d'activitat de l'Àrea de Salut de Menorca corresponent a l'exercici de 2016. Des del punt de vista econòmic, la despesa sanitària va augmentar un 3,24 % respecte de l'any anterior, i un 10,6 % en comparació de l'exercici de 2014. Per a enguany, el pressupost ha continuat creixent, ja que se situa en 96.142.107 €.

Aquesta millora en la dotació pressupostària s'ha reflectit en un bon balanç de l'activitat assistencial. En aquest sentit, s'ha destacat la feina dels serveis d'urgències d'atenció primària, que han aconseguit que el nombre de derivacions al Servei d'Urgències de l'Hospital General Mateu Orfila no fos molt alt. A més, s'ha anunciant que per a l'estiu s'incrementaran els reforços al SUAP del Cenre de Salut Canal Salat, de Ciutadella, amb un metge més des del 15 de juliol fins a final d'agost per pal·liar l'increment de la pressió assistencial que s'hi registra.

Pel que fa a l'activitat a l'atenció especialitzada, l'Hospital General Mateu Orfila registra actualment la millor llista d'espera per a intervencions quirúrgiques del conjunt d'hospitals de les Illes, amb una mitjana de demora de 69,41 dies i cap pacient que esperi més de 180 dies per a una intervenció, mentre que la mitjana de temps d'espera per tenir cita amb un especialista ha passat de 32,73 a 30,31 dies, tot i que s'està treballant per millorar-ho, sobretot pel que fa a especialitats com ara l'oftalmologia.

Conveni amb l'Ajuntament des Mercadal

Durant la visita a Menorca, Juli Fuster també ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament des Mercadal —representat per l'alcalde, Francesc Ametller—que permetrà al Servei de Salut disposar de dues places a la residència geriàtrica municipal per atendre pacients crònics que requereixin cures específiques, més que eines de diagnòstic que justifiquin un ingrés hospitalari.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 10/04/2017]

[Foto: IB-Salut]