Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Teixit Social Manacor lliura els seus pops solidaris a la Unitat de Nounats de l'Hospital de Manacor

Teixit Social Manacor lliura els seus pops solidaris a la Unitat de Nounats de l'Hospital de Manacor

A l'Hospital de Manacor s'ha fet el lliurament dels pops solidaris al Servei de Neonatologia de l'Hospital, els quals s'utilitzaran amb els bebès prematurs o ingressats que es troben en la unitat de nounats.

Els pops fets de punt de ganxet amb llana de cotó al 100 % passen per un control de qualitat (s'higienitzen i es precinten). A més, aporten tot un seguit de beneficis. Els petits creuen que els tentacles són el cordó umbilical. El fet d'aferrar-se a ells els dóna tranquil·litat: els calma, milloren la seva respiració, eviten que s'arrenquin els respiradors o les sondes i milloren els nivells d'oxigen en sang. En definitiva, realitzen el seu acompanyament al nounat durant la seva estada hospitalària i a casa (ja que el pop se'ls regala).

Aquesta idea va néixer l'any 2012 a Dinamarca, quan el pare d'una nena prematura va escriure a una bloguera i teixidora, preguntant-li on podia comprar un pop per a la seva filla que es trobava en la incubadora. La bloguera no només li va enviar un pop desinteressadament, sinó que va començar una cadena de solidaritat per fer més pops.

Teixit Social Manacor està format per: Naty, Loly, Angelina, Marian, Pilar, Marga, Zaira, Cati, Rosi, entre d'altres. Elles s'han sumat a aquesta cadena i han començat la seva activitat per mitjà de Noupops Catalunya, els quals segueixen les directrius del grup pioner de Dinamarca "Spruttegruppen".

[Font: Hospital de Manacor. 05/04/2017]

[Foto: Hospital de Manacor]

Què en diu la premsa
*07/04/2017 Diario de MallorcaLos pulpos solidarios llegan a Manacor.