Categoria: Qualitat

Concert de violoncel per a nadons intraruterins al Centre de Salut Es Viver

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut Es Viver ha acollit el concert de violoncel per a nadons intrauterins de Susanna Rozsa, celebrat el passat divendres, 21 d'abril de 2017. Aquesta iniciativa està dirigida a les persones assistents a les classes de preparació al part de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i ha estat organitzada per la comare Anna Amor del Centre de Salut Sant Antoni, amb la col·laboració de la comara del Centre de Salut Es Viver, Paz Pérez. Cal dir que Susanna Rozsa es membre de l'orquestra simfònica d'Eivissa.

Comunicació prenatal

Una eina ideal per potenciar la comunicació amb el nadó abans de néixer és l'estimulació prenatal amb música. Hi investigacions que demostren que en el cinquè mes de gestació l'aparell auditiu s'ha desenvolupat correctament, i de tots els sentits, és l'únic que permet que el contacte amb l'exterior. De tots els sons que comença a apreciar el futur nadó n'hi ha un molt especial, el de la veu de la mare. Aquest so difereix dels altres, ja que el nadó que està per néixer no només pot sentir-lo, sinó que en el moment que es fa present percep les seves vibracions. El líquid amniòtic és un excel·lent conductor de les vibracions de l'aparell fonador matern, de manera que el futur nadó quan escolta la veu de su mare també percep la vibració que aquesta li provoca. Aquest tipus d'iniciatives milloren la comunicació entre fetus i futura mare, transmetent, a més, la sensació emocional que la música li provoca a la seva mare.


Ana Amor anima a totes les gestants d'Eivissa i Formentera a participar en aquest tipus d'activitats que "cerquen donar major estabilitat emocional a les dones embarassades per a la creació de vida en salut i pau d'aquests éssers intrauterins que estan amb nosaltres i senten".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 19/04/2017]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]