Categoria: Qualitat

El Servei de Salut de les Illes Balears adquirirà 59 ecògrafs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el subministrament de 59 ecògrafs, 58 dels quals s'instal·laran a cada un dels 58 centres de salut de les Balears i 1, a l'Hospital General. Per illes, 45 s'instal·laran als centres de salut de Mallorca, 5 als de Menorca, 7 als d'Eivissa i 1 al de Formentera. El valor estimat del contracte és d'1.037.925,00 €.

Aquesta nova adquisició respon a l'aposta del Servei de Salut per incrementar la resolució en els equips d'atenció primària i l'ecografia clínica és una eina fonamental per assolir aquesta meta. Un altre dels objectius és garantir una atenció equitativa a la població, per la qual cosa es considera que l'ecografia clínica a atenció primària ha d'estar disponible en el conjunt de les Illes Balears.

L'ecografia clínica és una tècnica eficient amb una corba d'aprenentatge molt ràpida. Està implantada a l'atenció primària d'algunes comunitats autònomes. Fa dos anys es va dur a terme el projecte de formació per a un grup de 20 metges de 10 centres de salut de Mallorca.

En l'àmbit d'atenció primària de Mallorca, es va iniciar la instal·lació d'ecògrafs a 10 centres de salut i es va formar un grup de 20 metges, mitjançant un conveni del Servei de Salut amb una empresa subministradora, que va cedir 10 ecògrafs durant sis mesos, entre setembre del 2016 i febrer del 2017. En aquests moments, atenció primària de Mallorca disposa de professionals que seran formadors i supervisors.

L'Hospital General, destinat íntegrament a l'atenció de la cronicitat, també disposarà d'un necessari ecògraf que li permetrà incrementar la capacitat de resolució i millorar d'aquesta manera la qualitat de vida de les persones allà ingressades.

El contracte aprovat s'emmarca plenament en els objectius del Servei de Salut, que es resumeixen així: participar en la definició de les prioritats de l'atenció sanitària a partir de les necessitats de salut de la població i donar efectivitat al catàleg de prestacions i serveis que es posarà al servei de la població amb la finalitat de protegir la salut; distribuir, de manera òptima, els mitjans econòmics assignats al finançament dels serveis i prestacions sanitàries; garantir que les prestacions es gestionin de manera eficient, i garantir, avaluar i millorar la qualitat del servei al ciutadà, tant en l'assistència com en el tracte.

L'adquisició d'aquests ecógrafs permetrà una millora qualitativa de l'accessibilitat per als pacients de l'Atenció Primària que és un dels objectius del Servei de Salut. Així mateix s'apropen els serveis a la població i permeten una resolució més eficaç dels problemes de salut.

[Font: Conselleria de Salut. 05/05/2017]

[Foto: Son Llàtzer]

*07/05/2017 portaldetuciudad.com - El Servei de Salut adquirirá 59 ecógrafos que se instalarán en cada centro de salud de las Balears.
*06/05/2017 Diario de Ibiza - Ocho nuevos ecógrafos para las Pitiusas.