Categoria: Qualitat

Professionals i usuaris debaten sobre la humanització en l'atenció sanitària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Comarcal d'Inca ha acollit una jornada sobre humanització, en la qual han participat experts d'arreu de l'estat i usuaris del centre hospitalari. Amb els projectes d'humanització es pretén adaptar —sempre que sigui possible— l'atenció i les cures a les preferències i les particularitats de cada pacient. En definitiva, els objectius de la jornada han estat propiciar la reflexió sobre la situació de les estratègies d'humanització a les Illes Balears, conèixer de primera mà les iniciatives més innovadores que es duen a terme a l'estat i esdevenir un punt de trobada entre professionals, usuaris i ciutadans de la comarca.

El director assistencial del Servei de Salut, Nacho García, i la directora gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Soledad Gallardo, han estat els encarregats de presentar la jornada, que s'emmarca en els actes programats per celebrar el desè aniversari del centre sanitari.

Joan Carles March, director de la Escuela Andaluza de Salud Pública, ha parlat del lideratge humanitzat; Gabi Heras, metge intensivista de l'Hospital Universitario de Torrejón (Madrid), ho ha fet del projecte HU-CI, d'humanització a les unitats de cures intensives, i José Luis Gutiérrez, gerent de l'Hospital Campus de la Salud, de la humanització en la gestió. Finalment, Enric Benito ha parlat de la importància de treballar l'espiritualitat en el terreny personal.

En una taula de participació s'ha incorporat la veu del pacient, ja que és important saber-ne el parer sobre les estratègies d'humanització desenvolupades en els sistemes de salut i quin impacte tenen. També hi han participat l'activista Cecil Buele; Juan Manuel Gavala, professional sanitari i alhora pacient expert; Serafín Romero, president de l'Organització Mèdica Col·legial; Antoni Bennassar, president del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, i Conxa Zaforteza, vocal del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears . 12/05/2017]

[Foto: IB-Salut]