Categoria: Qualitat

Acreditació del Servei d'Anàlisis Clíniques de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió d'Acreditació de l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC), després de la darrera auditoria, ha acordat mantenir i ampliar l'abast de l'acreditació al Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, segons la norma UNE-EN ISO 15189:2013, "Laboratoris Clínics. Requisits Particulars per a la Qualitat i la Competència".

L'abast detallat a l'Annex Tècnic Rev 9 (782/LE1634) inclou 224 proves i representa que, aproximadament, el 90 % de l'activitat del Servei es duu a terme sota el reconeixement de l'ENAC i que, en aquests moments, és un dels serveis amb més pes de tota Espanya.

Aquesta acreditació declara la competència tècnica del Laboratori per desenvolupar les seves activitats i garanteix l'acompliment dels exigents requisits establerts per les normes internacionals de qualitat.

La competència tècnica inclou tot el procés de l'anàlisi des de la preparació i identificació dels pacients, la presa de mostres i el transport, la realització de les determinacions analítiques i la validació i interpretació de l'informe de laboratori.

Aquest reconeixement a la tasca efectuada per tots els professionals del Servei d'Anàlisis Clíniques de Son Espases serveix per continuar millorant a l'hora de proporcionar els resultats de les anàlisis en el menor temps possible i amb les màximes garanties respecte a la seva fiabilitat i, així, contribuir a millorar la seguretat del pacient.

[Fonts: Hospital Universitari Son Espases. 20/06/2017 -  Servei de Salut de les Illes Balears. 27/06/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades a Infosalut
*26/02/2016 - Anàlisis Clíniques de Son Espases manté i amplia l'acreditació segons la norma UNE-EN ISO 15189:2013.