Categoria: Qualitat

Reconeixement a les donants de llet materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dilluns, 26 de juny de 2017, la Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB) va reconèixer la tasca de les mares que durant el 2016 han donat llet materna en un acte celebrat a Can Campaner, a Palma.

La directora general de Salut Pública i Participació, la Dra. Maria Ramos, acompanyada del director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Ismael Gutiérrez, i del director tècnic del Banc de Teixits, el Dr. Antoni Gayà, van lliurar els diplomes i un detall com a agraïment a la seva solidaritat.

El Banc de Llet Materna va reconèixer, a més, la tasca del personal de la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Espases per la seva professionalitat i la feina que fan per promoure la donació de llet materna. El Dr. Pere Balliu, cap de la Unitat, va recollir el reconeixement.

A les Illes Balears hi ha una gran demanda de llet materna per als nounats ingressats als hospitals de la nostra comunitat, especialment nadons prematurs amb un pes inferior a 1.500 grams en néixer o una edat gestacional inferior a les 32 setmanes. Per la qual cosa és imprescindible la donació de llet materna, de la qual també es poden beneficiar altres nounats sotmesos a una cirurgia intestinal, cardiopaties congènites, retards severs de creixement, etc.

El de Balears va ser el primer Banc de Llet Materna que es va crear a Espanya. Des de juliol de 2001, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears disposa del primer Banc de Llet Materna d'Espanya. Fins fa uns anys era l'únic en el territori espanyol.

El 2016, 57 mares van donar 276,1 litres de llet que han servit per atendre 107 nadons prematurs. Pel que fa a l'any anterior ha augmentat un 13 % el nombre de nadons que han estat atesos (de 94 a 107 bebès) i un 4 %, la quantitat distribuïda (de 214,45 a 223 litres). S'han distribuït a les unitats de nounats dels hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i Can Misses.

Des de l'inici de l'activitat del Banc de Llet Materna, 690 mares han donat un total de 3.244 litres de llet. 459 nounats, majoritàriament infants prematurs de molt baix pes, s'han beneficiat en diferents hospitals de les Illes Balears d'aquestes donacions de llet materna.

En els enllaços següents trobareu més informació sobre el Banc de Llet Materna i les condicions per ser Donants de llet materna.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 26/06/2017]

[Fotos: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears - Hospital Universitari Son Espases]