Categoria: Qualitat

Els pacients amb ostomies de l'Hospital de Manacor comptaran amb un equip de suport per a pacients i familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A l'Hospital de Manacor s’ha celebrat la III Jornada d’ostomies, la qual ha comptat amb les experiències de dos pacients. El lema de la tercera edició de aquestes jornades ha estat "Són necessaris els grups de suport per als pacients ostomitzats?".

Després de la presentació de la Jornada a càrrec de la directora d’infermeria, Francesca Rosa Rosal, una de les organitzadores de la Jornada, Lucía Pereyra, supervisora de cirurgia, ha anunciat la creació a l’Hospital d’un grup de suport per als pacients amb ostomies.

Seguidament, el testimoni de Pedro Rabassa ha resultat primordial per entendre el dia a dia d’aquests pacients i la importància de comptar amb el suport tant del personal sanitari com de les famílies. Aquests grups de suport suposen una gran millora en la relació entre pacient i personal sanitari, atès que aquest nou model assistencial es basa en compartir experiència i responsabilitat en el procés de cures.

A continuació, la psicooncòloga de l’Hospital de Manacor, Catalina Garau, ha parlat sobre ostomia i sexualitat. Tot seguit, ha tengut lloc una taula rodona, a la qual han participat professionals, cuidadors i pacients amb ostomies.

La Jornada ha finalitzat amb la conferència de Maribel Pérez, directora de comunicació corporativa i atenció a l’usuari del Parc de Salut Mar de Barcelona.

Pérez ha donat a conèixer el testimoni en primera persona del que sent un pacient al qual informen que necessita una ostomia, els seus sentiments, preguntes com ara què és un estoma i el que significa, relacions sexuals, etc. En resum, el que és el procés de superació i acceptació, així com la importància de reforçar i treballar l’autoestima. Maribel Pérez ha ofert un testimoni amb un missatge de superació.

Ha clausurat la Jornada la directora gerent de l'Hospital de Manacor, Catalina Vadell, la qual ha destacat la tasca que duu a terme tot el personal sanitari, així com la importància dels grups de pacients.

Cal destacar que a la Jornada han assistit molts pacients amb ostomies de la zona de Llevant i els seus familiars, així com personal sanitari de l’Hospital i d’altres hospitals que també hi ha volgut participar.

Des del mes de febrer de 2012 fins al moment s’han comptabilitzat un total de 320 pacients amb ostomies a l’Hospital de Manacor, el que suposa un mitjana de 60 pacients per any. El nombre de visites ha estat de 643.

[Font: Hospital de Manacor. 27/06/2017]

[Fotos: Hospital de Manacor]