Categoria: Qualitat

Es crea la figura de l'Interlocutor Policial Territorial Sanitari per actuar davant les agressions als professionals sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha presentat juntament amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Monserrat, la Instrucció 3/2017 de la Secretaria d'Estat de Seguretat de l'Estat, sobre les mesures policials que cal adoptar davant les agressions als professionals de la salut, fruit de la col·laboració i la tasca coordinada de representants de l'Organització Mèdica, del Ministeri de Sanitat i del Ministeri de l'Interior.

A través d'aquesta Instrucció es posa en marxa un Protocol d'actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que, per primera vegada, contempla la figura de l'Interlocutor Policial Territorial Sanitari, experts designats per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que actuaran com a mediador entre els cossos policials i els responsables del centre sanitari encarregat de coordinar, desenvolupar, i executar les actuacions relacionades amb qualsevol manifestació de violència o intimidació al personal sanitari en el seu àmbit territorial. A més, s'estableixen un conjunt de mesures preventives, assistencials, formatives i informatives amb l'objectiu de garantir l'exercici de la funció sanitària.

Igualment, el ministre de l'Interior ha anunciat la creació d'un Observatori de Seguretat Integral en Centres Hospitalaris, que permetrà articular mecanismes i instruments de col·laboració i coordinació a nivel nacional. A més, el Ministeri de l'Interior elaborarà un catàleg i una classificació dels centres per millorar les mesures de seguretat.

Per la seva banda, la ministra ha explicat que des del Ministeri de Sanitat s'està treballant en la creació d'un Sistema d'Informació d'Agressions del Sistema Nacional de Salut. L'objectiu del qual és triple: reunir totes les dades d'agressions de totes les professions sanitàries recollides en els registres dels serveis de salut autonòmics; identificar els punts crítics i elaborar un mapa de risc d'agressions; i, sobretot, elaborar una avaluació periòdica dels incidents recollits i de les mesures adoptades, amb l'objectiu de dur a terme les accions oportunes.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 05/07/2017]

[Foto: Infosalut]