Categoria: Qualitat

L’IB-Salut posa en funcionament l’equipament d’endoscòpia flexible de l’Hospital Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

 

El Consell de Govern ha autoritzat al Servei de Salut la contractació del subministrament, la instal·lació i la posada en funcionament de l’equipament d’endoscòpia flexible de l’Hospital Universitari Son Espases, per valor de 889.401 €. Aquesta adquisició permetrà ampliar i optimitzar els recursos disponibles a cada unitat i millorarà la capacitat diagnòstica dels serveis d’Aparell Digestiu, Gastroenterologia Pediàtrica, Pneumologia Pediàtrica, Otorrinolaringologia i Urologia.

Actualment fa falta ampliar l’equipament d’endoscòpia de l’Hospital Universitari Son Espases i renovar els aparells que han envellit i que, en conseqüència, pateixen avaries més sovint, cosa que genera un sobrecost en el manteniment i provoca la falta de disponibilitat dels equips per fer les proves diagnòstiques.

 

 

Aquesta contractació s’agrupa en sis lots independents, que es destinaran als diferents serveis. L’endoscòpia és una tècnica diagnòstica que consisteix a introduir una càmera o una lent dins un tub (endoscopi) a través d’un orifici natural, d’una incisió quirúrgica o d’una lesió per tal de visualitzar un òrgan buit o una cavitat corporal. S’aplica per observar l’aparell digestiu, el respiratori o l’urogenital.

[Font: Conselleria de Salut. 25/08/2017]

[Foto: Infosalut]