Categoria: Qualitat

Acords sobre subministrament de sutures manuals i d'agulles de biòpsia per a equips d'anestèsia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) per tramitar dos acords marc múltiples tancats de subministrament, d’una banda, de sutures manuals i, d’una altra, d’agulles per a equips d’anestèsia, agulles de biòpsia i agulles especials.

Es tracta d’un lot de 347 referències de sutures i 246 tipus diferents d’agulles. Aquest material s’utilitza per fer diagnòstics i per tractar pacients de tots els hospitals i centres de salut públics de les Illes Baleares.

Els acords tenen una durada de quatre anys i tenen un valor de 2.632.149 € i 4.834.791 €, respectivament. La implementació d’aquests acords permetrà estalviar gairebé un 5 %, és a dir, 370.000 €, com a mínim.

El sistema de compra mitjançant la Central Corporativa de Compres i Logística permet seleccionar proveïdors per mitjà d’un acord marc que especifiqui totes les característiques del producte (amb aquests dos acords marc s’espera que hi participin una quinzena de licitadors). D’aquesta manera els serveis s’han unit per aprofitar els avantatges de la contractació conjunta, del volum de compra i del subministrament, a més de l’eliminació de costs duplicats.

La contractació conjunta també suposa un pas endavant en el procés d’agilitar els pagaments als proveïdors, en el procés de canvi del model de gestió i també un estalvi en temps i costs, ja que s’evita el procediment de reconeixement de deute (amb el sistema anterior les gerències s’organitzaven com a entitats independents).

[Font: Conselleria de Salut. 15/09/2017]

[Foto: Hospital Son Llàtzer. Servei de Cirurgia]