Categoria: Qualitat

Autorització per tramitar el contracte de reforma i ampliació de l'Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) a tramitar el contracte de serveis de redacció de projectes i de direcció facultativa de les obres de reforma i ampliació de l’Hospital de Manacor, per valor de 3.353.171 €, i amb càrrec als pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per als exercicis compresos entre els anys 2018 i 2023.

Es tracta de la segona fase del Pla director de l’Hospital de Manacor, que preveu una actuació global sobre el centre hospitalari. Per una banda, s’edificarà un nou mòdul (de 2.150 m2) a la zona del pàrquing, amb dues plantes subterrànies destinades a aparcament, una planta baixa on hi haurà les consultes externes i les sales d’hemodiàlisi, una primera planta exclusivament per incrementar el nombre de consultes externes, una segona planta destinada als gabinets mèdics per fer proves clíniques, i una tercera planta per a hospitalització. Per una altra banda, a la zona de magatzems es construirà una nova central energètica, una cuina i una nova unitat de cures intensives. Actualment s’executa la primera fase, que consisteix en la reforma de l’Àrea d’Urgències i la creació d’un servei de ressonància magnètica.

El Pla director de l’Hospital de Manacor, consensuat amb els professionals que hi fan feina, es durà a terme en quatre fases i suposarà un augment de 23.330 m2, ja que es passarà dels 27.165 m2 actuals a 50.495 m2. El cost de l’execució serà de 80.960.310 euros, comptant-hi els projectes, les taxes, les llicències i l’IVA. Es tracta d’una reforma per adaptar el centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals. Amb aquesta reforma integral s’aconseguiran espais més amplis, l’augment de serveis i circulacions més senzilles entre els espais, cosa que facilitarà la tasca dels professionals. L’objectiu és convertir l’Hospital en un centre conforme als plantejaments hospitalaris actuals.

Cal assenyalar que, des de l’obertura de l’Hospital (1997), el Sector Sanitari de Llevant ha experimentat un creixement de més de 30.000 habitants, la qual cosa fa necessària la reforma i l’adaptació d’aquest centre a les circulacions i a les tecnologies hospitalàries actuals. L’increment de la població, de l’activitat i del nombre de professionals exigeix adaptar les instal·lacions. El projecte està dissenyat per cobrir les necessitats assistencials de la comarca de Llevant en les properes dècades. Davant aquesta nova realitat, l’ampliació i la reforma de l’Hospital de Manacor ha estat una prioritat per al Govern des del primer moment.

Actualment, l’Hospital de Manacor té una plantilla autoritzada de 1.028 professionals i disposa de 232 llits per atendre una població estimada de 139.581 persones, si bé durant la temporada estival s’incrementa més de 20.000 persones.

[Font: Conselleria de Salut. 29/09/2017]

[Foto: Infosalut]