Categoria: Qualitat

Diagnòstic del Pla de Mobilitat de l'Hospital Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Mobilitat de l'Hospital Universitari Son Espases ja disposa d’un diagnòstic de com accedeixen els professionals i els visitants a l’Hospital. Aquest diagnòstic s’ha fet analitzant els accessos, amb enquestes a professionals de l’Hospital (662) i a usuaris (700), i comptant el nombre de vehicles (vehicle privat, taxi i autobús) que accedeixen a l’Hospital un dia qualsevol.

D’acord amb l’anàlisi de les dades, entre les 8.45 h i les 19.45 h accedeixen a l’Hospital el 90 % del total de vehicles i, en concret, entre les 11.00 h i les 12.00 h és quan hi ha una major afluència de vehicles. El 75 % dels usuaris i el 84 % dels professionals de l’Hospital venen en vehicles privats, mentre que utilitzen l’autobús el 24 % dels usuaris i el 10 % dels treballadors. Altres mitjans de transport com la bicicleta són residuals: només l’empren l’1 % dels visitants i el 6 % dels treballadors.

El 68 % dels visitants i el 77 % dels professionals de Son Espases provenen de Palma. A continuació, Calvià i Marratxí són els municipis d’on venen més visitants (9 %) i treballadors (6 %). Els principals motius per no utilitzar el transport públic són la falta de connexió directa a l’Hospital, la freqüència de pas insuficient i la conciliació familiar.

A partir d’aquest diagnòstic de la situació, la Comissió de Mobilitat estudiarà i farà propostes de millora per a l’accés a l'Hospital Son Espases, sempre tenint en compte la mobilitat sostenible. Qualsevol suggeriment o aportació a la Comissió serà ben rebut.

La Comissió de Mobilitat té com a objectiu millorar l’accés a l’Hospital i donar resposta a la problemàtica de l’aparcament. Es tracta d’aportar idees per a l’accés a l’Hospital i solucions per pal·liar, en la mesura del que sigui possible, les dificultats per estacionar a l’aparcament, tant per als professionals com per als usuaris.

Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades a Infosalut
*19/07/2017 - Crida a la participació en l'enquesta de mobilitat de Son Espases.
*14/06/2017 - Constituïda la Comissió de Mobilitat de Son Espases.
*05/05/2017 - Obertura del termini per presentar les candidatures per a la constitució de la Comissió de Mobilitat de Son Espases.