Categoria: Qualitat

Ampliació i adaptació del Servei d'Urgències de l'Hospital d'Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat, durant la visita que ha realitzat a l’Hospital Comarcal d’Inca, que es farà una inversió de 2,6 milions d’euros per renovar l’espai que ocupa el Servei d’Urgències d’aquest Hospital. L’objectiu d’aquestes obres és ampliar i adaptar la infraestructura hospitalària per oferir una atenció més confortable i de qualitat a la població que atén.

Han acompanyat la presidenta la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i l’equip directiu del centre encapçalat per la gerent, Soledad Gallardo, entre d’altres.

Aquestes obres formen part del Pla d’Infraestructures de la Conselleria de Salut i permetran adaptar el centre a les noves necessitats derivades de l’increment de població.

L’Hospital Comarcal d’Inca va obrir el mes de març de 2007 per prestar assistència sanitària a una població de 84.000 persones dels municipis d’Alcúdia, Búger, Campanet, Costitx, Escorca, Inca, Lloret, Lloseta, Llubí, Mancor, Maria de la Salut, Muro, sa Pobla, Sineu i Pollença. Actualment, només deu anys després de l’obertura té una població assignada de 122.000 persones.

L’increment de població ha suposat un augment considerable de l’activitat assistencial que desenvolupen els professionals de l’hospital. En el cas del Servei d’Urgències, el 2007 atenia una mitjana de 116 urgències diàries i enguany la xifra ha arribat a les 172, gairebé un 50 % més en només una dècada.

Així doncs, per tal d’oferir una assistència sanitària amb els màxims estàndards de qualitat i de seguretat del pacient, és imprescindible fer una actuació en el Servei d'Urgències i adaptar els espais a les necessitats actuals.

El Servei de Salut hi destinarà 2,6 milions d’euros, dels quals 234.472 seran per a la redacció del projecte i 2.384.000 euros per a l’execució.

La reordenació i ampliació

Actualment, el bloc on està ubicat el Servei d’Urgències té una superfície de 1.300 m2 , però en aquest espai també s’hi ubica la Unitat de Crítics i l’hostatgeria. D’aquesta manera, la zona d’Urgències ocupa només 967 m2 .

L’actuació prevista que suposarà traslladar de lloc l’hostatgeria i també desplaçar la Unitat de Crítics a una nova planta que s’elevarà a una de les àrees de l’hospital permetrà ampliar un 57 % la zona d’Urgències, ja que passarà de 967 m2 a 1.526 m2.

Aquesta ampliació també permetrà crear dues zones diferenciades (pediatria i adults), eliminar l’àrea de lliteres (amb 22 unitats) i reconvertir-la en dues sales (15 lliteres i 10 butaques), la qual cosa augmentarà la intimitat i el confort dels pacients.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat l’avanç que suposarà separar pacients pediàtrics d’adults, que gaudiran de més intimitat, i ha remarcat que amb aquesta ampliació milloraran les condicions per als usuaris i també per als mateixos professionals, que podran desenvolupar la seva tasca de manera més còmoda gràcies als canvis introduïts en els circuits assistencials. La consellera també s’ha mostrat satisfeta pel fet que els professionals del Servei hagin participat en el disseny dels espais.

Humanització de la Unitat de Pediatria i la Sala de Rehabilitació

La Unitat de Pediatria, amb la col·laboració de l’associació Na Marga Somriu, ha decorat els espais amb motius marins, per tal de fer els espais més acollidors i càlids per als infants. Aquesta iniciativa es titula Margaquarium.

Tant la presidenta com la consellera i els responsables del centre han expressat paraules d’agraïment a l’associació que, amb la seva iniciativa, vol mantenir viva la memòria de Marga Cañellas.

[Font: Presidència de Govern. 04/10/2017]

[Foto: Presidència de Govern]

Què en diu la premsa
*05/10/2017 Diario de Mallorca - Invertirán 2,6 millones en ampliar el servicio de Urgencias del hospital.
*04/10/2017 mallorcaconfidencial.com - Armengol anuncia una inversión de 2,6 millones en las urgencias del hospital de Inca.
*04/10/2017 arabalears.cat - El Govern invertirà 2,6 milions d'euros per renovar les urgències de l'Hospital d'Inca.
*04/10/2017 redaccionmedica.com - Baleares invierte 2,6 millones en renovar Urgencias del Hospital de Inca.
*04/10/2017 canal4diario.com - El Govern invertirá 2,6 millones en la ampliación del Hospital Comarcal d’Inca.