Categoria: Qualitat

La IBAMFIC ha creat el grup de treball d’Ecografia IBAMFIC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) ha creat el grup de treball d’Ecografia IBAMFIC.

El coordinador d’aquest grup de treball és Josep Corcoll Reixach, metge de família al Centre de Salut de Tramuntana d’Esporles. És Màster en Gestió i Administració Sanitària, Expert Universitari en Gerontologia i membre del grup de treball d’Ecografia de la SEMFYC.

Els altres membres del grup són José Ignacio Ramírez Manent, Jitka Mudrychová, Alicia Sánchez Zafra i Arturo González Laborda.

Actualment, el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha dotat d’ecògrafs a tots els centres de salut de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, tant en les consultes com a urgències.

L’ecografia clínica a Atenció Primària és una tècnica complementària, de suport al diagnòstic i de seguiment de problemes de salut, que redueix la incertesa i millora la capacitat resolutiva. Així mateix, permet adequar i prioritzar les derivacions a l’atenció especialitzada i augmenta la satisfacció d’usuaris i professionals.

Aquest grup de treball impulsarà activitats formatives dirigides al personal facultatiu d’Atenció Primària, respecte a les habilitats i maneig dels ecògrafs.

[Font: Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària]

[Foto: IBAMFIC]