Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Gestants, mares i professionals participen en una jornada sobre el part respectat a Can Misses

Gestants, mares i professionals participen en una jornada sobre el part respectat a Can Misses

El dia 29 de maig es va celebrar a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses la Jornada “Nacer en Eivissa: I Jornada por un parto respetado", que va comptar amb la participació de més d'un centenar de gestants, mares i pares i professionals sanitaris. Una trobada que va servir per commemorar la tasca de les comares i la “seva importància en el desenvolupament de l'estratègia d'atenció al part respectat”, tal com va destacar el cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Rodolfo Moreno.

L'acte inaugural va comptar amb la presència de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos; la directora d'infermeria, Noelia Azqueta; el cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Rodolfo Moreno, i el supervisor de la Sala de Parts, Juan Antonio Rosa.

En paral·lel i durant tot el dia, es va instal·lar una taula informativa amb el títol "Saps què fa la comare?" a l'entrada principal (Edifici D) de l'Hospital Can Misses, en la qual Tamara Cortés i Isabel Pérez, comares d'aquest centre hospitalari, van informar als usuaris sobre la tasca desconeguda que realitzen.

Carmen Santos va destacar la tasca de les comares en la humanització de l'atenció al part, “Can Misses és el segon hospital de la Comunitat Autònoma que ofereix la possibilitat de part a l'aigua i és pioner en la participació dels pares en les cesàries, entre altres iniciatives impulsades pel personal de la Unitat de Sala de Parts”.

Al capvespre es van desenvolupar diferents activitats, ponències, experiències de mares i pares, tallers de ioga, de portament de nadons, de lactància materna i contacontes per als germans.

Silvia Cano, llicenciada en filosofia per la UIB, diputada del PSIB i membre de la Comissió d'assumptes socials i drets humans, va tancar la Jornada amb la xerrada col·loqui "Per la humanització dels parts i les bones pràctiques obstètriques".

"Estam molt satisfets d'haver celebrat el dia de la comare apropant una mica més la nostra tasca a la població, a més d'haver aconseguit un espai en el qual hem compartit coneixements entre professionals dedicats directament o indirectament a l'atenció a la dona”, va reconèixer Juan Antonio Rosa, supervisor de Sala de Parts i organitzador de la jornada.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 30/05/2018]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]