Categoria: Qualitat

L'IdISBa ha celebrat la reunió del Comitè Científic Extern 2018

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'ha celebrat la reunió anual del Comitè Científic Extern (CCE), òrgan d'assessorament científic estratègic de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Com a novetat d’aquest any s’incorporen a l’òrgan assessor la Dra. Pilar Goya, professora d'investigació del CSIC (Institut de Química Mèdica-CSIC); la Dra. Magdalena Sastre, professora titular de Medicina a l'Imperial College de Londres; el Dr. Lluís Quintana-Murci, cap del laboratori de Genètica Evolutiva Humana, a l'Institut Pasteur de París; la Dra. Marina Saetta, catedràtica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Pàdova i la Dra. Neus Visa, catedràtica al Departament de Biociències Moleculars de la Universitat d'Estocolm.

Als nous integrants s’han d’afegir els que ja en formaven part: el Dr. Sergio Erill, membre del Patronat de la Fundació Dr. Antonio Esteve; el Dr. Ildefonso Hernández, catedràtic de Salut Pública a la Universitat Miguel Hernández; el Dr. Rafael Cantón, cap del Servei de Microbiologia, de l'Institut Ramón y Cajal d'Investigació Sanitària; el Dr. Guillermo García-Manero, professor associat de Medicina al Departament de Leucèmia de la Universitat de Texas, del M.D. Anderson Cancer Center; el Dr. Antoni Gelabert, catedràtic d'Urologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i cap del Servei d'Urologia de l'Hospital del Mar de Barcelona; el Dr. Ramón Martí Seves, de la Unitat de Patologia Mitocondrial i Neuromuscular, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i la Dra. Teresa Riera Madurell, catedràtica en Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UIB.

El director científic, el Dr. Miquel Fiol, ha ressaltat la importància d’aquesta reunió “per tractar diversos punts claus en el procés d’acreditació”. També ha explicat que de cara a l’acreditació per part de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) és important que el 40 % dels membres siguin de fora d’Espanya i d’un alt nivell en el camp de la recerca científica relacionada amb la salut amb l’objectiu d’aportar una visió global i internacionalitzada dels reptes als quals s’enfronta la recerca en ciències de la salut.

[Font: Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears. 29/06/2018]

[Foto: IdISBa]