Categoria: Qualitat

La nova Unitat Bàsica de Salut de Calonge comptarà amb dues consultes i una sala d’urgències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La construcció de la nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Calonge suposarà una notable millora de les instal·lacions i de l’accessibilitat al centre sanitari, atès que ja s’ha donat una passa més, amb la formalització de la cessió al Servei de Salut —per part de l’Ajuntament de Santanyí— del solar on s’ubicarà la nova Unitat.

La nova infraestructura disposarà de 221 m2, doblarà el nombre de consultes (passa d’una a dues) i comptarà amb una nova sala d’urgències. El pressupost total de la inversió és de 527.978 €. Una vegada licitat el projecte, es preveu una duració aproximada de les obres d’un any.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la regidora de salut de l’ajuntament de Santanyí, Maria Pons Montserrat, han formalitzat la cessió d’un solar per part del consistori. El terreny cedit es troba al carrer de sa Romaguera i és contigu a l’actual ubicació de l’espai sanitari.

L’actual UBS s’ubica a la plaça de sant Miquel, 1, en un edifici municipal amb conveni d’ús amb el Servei de Salut. Es tracta d’un edifici compartit amb un club de la tercera edat, fet que origina alguns problemes d’espai que quedaran resolts amb el trasllat. El nou edifici de 221 m2 s’ubicarà en un solar de 1.000 metres, serà d’ús íntegrament sanitari i ampliarà les consultes d’una a dues per tal que els professionals que hi hagin de passar consulta (metge/metgessa i infermer/infermera) no hagin de fer torns per prestar el servei sanitari.

El nou edifici consistirà en una planta baixa amb un vestíbul d’entrada, sala d’espera, recepció, arxiu d’històries clíniques, sala de consultes de medicina general, sala de consultes d’infermeria, sala d’urgències, magatzems i banys adaptats a persones de mobilitat reduïda. També disposarà d’una zona d’aparcament.

La UBS del nucli de Calonge atén actualment una població de 570 targetes sanitàries.

[Font: Conselleria de Salut. 18/07/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*18/07/2018 canal4diario.com - Es Calonge tendrá una nueva Unidad Básica de Salud.
*18/07/2018 mallorcaconfidencial.com - Más consultas y 1 sala de Urgencias en el nuevo PAC de Santanyí.
*19/07/2018 mallorcadiario.com - Acuerdo de Santanyí e IbSalut para un nuevo centro en Calonge.

Notícies relacionades a Infosalut
*17/02/2017 - Presentació del nou Pla d'infraestructures d'atenció primària.