Categoria: Qualitat

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma vol incorporar el primer exosquelet de Balears per tractar pacients amb lesió medul·lar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma ha iniciat una sèrie de proves amb pacients per incorporar a finals d'aquest any un exosquelet terapèutic per a la rehabilitació de pacients amb lesió medul·lar i altres malalties neurològiques. Aquests dispositius robòtics apliquen tecnologia punta per tal que els pacients amb dificultats o impediment per caminar puguin fer-ho amb una finalitat terapèutica.

Així, com explica la Dra. Susana Holub, coordinadora de rehabilitació del centre, "aquests exosquelets permeten realitzar una rehabilitació dual, des d'un punt de vista físic, ja que evita l'atròfia muscular i facilita la mineralització dels ossos, i des d'un punt de vista cognitiu, ja que els éssers humans som bípedes per naturalesa i aquest dispositiu permet que els pacients puguin recuperar aquesta percepció, entre d'altres".

Els exosquelets estan indicats tant per a pacients amb pronòstic de recuperar la marxa, als quals permet caminar de manera prematura, com a aquells que no ho podran tornar a fer, ja que els aporta nombrosos beneficis terapèutics de tipus físic i psicològic.

El Dr. Joan Carulla, director gerent de l'hospital, ha destacat la ferma voluntat del centre d'apostar per aquesta tecnologia d'última generació i així incorporar el primer exosquelet de Balears en el centre. No obstant això, cal una inversió de més de 100.000 euros per a la que el mateix gerent de l'hospital espera comptar amb la implicació i compromís de les grans empreses de les Illes Balears per l'important benefici que aquesta tecnologia pot aportar als pacients.

[Font: Hospital Sant Joan de Déu de Palma]

[Font: HSJDP]

Què en diu la premsa
*14/08/2018 diariodemallorca.es - Un exoesqueleto para que los pacientes parapléjicos y tetrapléjicos puedan caminar.