Categoria: Qualitat

Intercanvi d’informació sobre els sistemes de gestió clínica digital balears i andorrà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una delegació del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) —encapçalada per Carlos Villafáfila, subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l’Usuari; Francesca Rosa Rosal, directora infermera de l’Hospital de Manacor; Angélique Groh, infermera referent en Transformació Digital i Gestió de Projectes de l’Hospital de Manacor, i Xisco Ferrer, infermer de Projectes de l’Hospital Comarcal d’Inca— es va desplaçar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, d'Andorra, per fer diverses reunions d’intercanvi d’informació sobre els sistemes de gestió clínica digital amb els responsables del Sistema Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS).

L’objectiu era compartir informació i intercanviar impressions sobre estratègies en matèria de salut digital, ja que ambdós serveis públics de salut utilitzen el mateix programa de gestió clínica (HCIS, de DXC).

En aquest sentit, els responsables del SAAS van explicar la incorporació de l’activitat i la metodologia infermera en aquest programa.

Carme Curcó, subdirectora assistencial, i Pilar Rioja, responsable de l’Àrea Assistencial d’Hospitalització, van presentar l’organigrama i funcionament actual. Seguidament es van desenvolupar diverses sessions de treball: 

- Presentació general de la versió HCIS 3.10.5 i del desenvolupament realitzat per l’equip de Sistemes d’Informació, dirigit per Meri Sada Carrillo i Sílvia Mandicó, coordinadores generals d’infermeria, i per Xavier Grande, cap de Sistemes d’Informació.

- Revisió de la metodologia infermera, dirigida per Pilar Serrano, referent en formació, amb una llarga trajectòria relacionada amb la metodologia i la incorporació de l’activitat i metodologia infermera al programa de gestió clínica HCIS.

A més, Joan Ferrando, responsable de Seguretat del Pacient i Indicadors Assistencials, i Veronique Guillaume, analista de Sistemes d’Informació, van presentar en una altra reunió l’explotació de dades d’indicadors clínics en el SAAS.

Per concloure la jornada, es va realitzar una visita a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, d'Andorra.

[Font: Hospital de Manacor. 19/09/2018]

[Foto: Hospital de Manacor]