Categoria: Qualitat

Sanitat informa a societats científiques i de pacients de la seguretat i l'ús de dispositius mèdics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha mantingut diverses reunions amb representants d'una vintena de societats científiques; associacions mèdiques; organitzacions professionals de metges i farmacèutics; associacions de pacients i usuaris. A tots ells els ha traslladat les garanties que ofereix el nostre país en la seguretat i en l'ús dels dispositius mèdics, també anomenats productes sanitaris.

L'equip ministerial també ha informat dels punts de millora que introduirà el nou Reglament europeu, aprovat en 2017, que entrarà en vigor en 2020.

El nou Reglament europeu augmentarà les exigències del perfil d'experts que participen en l'avaluació del producte sanitari. María Jesus Lamas, directora de la Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS), ha avançat a més que “estamos trabajando en una base de datos común europea donde notificar todos los incidentes”.

Segons la ministra, la seva intenció és seguir oberts als problemes dels pacients, treballar de forma conjunta amb les societats científiques en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, fonamentals en la vigilància i el control del mercat dels productes sanitaris, treballar per implantar les millores del reglament europeu i seguir disposats a proporcionar les majors garanties i seguretat als ciutadans”.

Anualment el Sistema Nacional de Salut practica més d'un milió d'implants. Entre alguns d'aquests es troben lents intraoculares, pròtesis de genoll i stents.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 28/11/2018]