Categoria: Qualitat

Son Llàtzer amplia la zona d’hospitalitació per construir-hi altres espais

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va aprovar el passat dia 18 de gener, la contractació de la reforma de la zona d’hospitalització de l’Hospital Universitari Son Llàtzer per construir-hi l’Hospital de Dia Oncològic, una zona de gabinets i noves consultes. A més, també s’hi construirà una zona destinada a allotjar el personal mèdic de guàrdia. Les obres d’ampliació i reforma tenen prevists un pressupost de 2,2 milions d’euros i una durada de setze mesos.

La reforma parcial de la zona d’hospitalització 1C suposa construir-hi una unitat de cirurgia menor ambulatòria i gabinets adjunts. Així doncs, la zona disposarà de deu consultes mèdiques, dos gabinets d’exploració funcional, dues sales de cirurgia major ambulatòria i l’Hospital de Dia, entre d’altres.

Els treballs s’executaran en dues fases: en la primera es construirà una nova zona destinada a allotjar el personal mèdic que està de guàrdia, que constarà de vint-i-nou habitacions individuals, magatzems i un menjador. Es preveu que aquesta fase durarà deu mesos; una vegada acabada, es traslladarà el personal i l’equipament a aquest nou espai i a partir d’aquest moment es podran iniciar les obres de la segona fase, amb la qual es reformarà l’actual zona de guàrdia per construir-hi espais per a gabinets, consultes i per a l’Hospital de Dia Oncològic. La durada prevista dels treballs és de sis mesos.

Aquestes obres de reforma i ampliació formen part d’un conjunt d’accions destinades a modernitzar i ampliar l’Hospital Universitari Son Llàtzer, entre les quals el Pla de Renovació Tecnològica, que ha suposat modernitzar el 70 % dels equipaments, entre els quals destaquen la ressonància magnètica, la tomografia axial computada, la sala de radiologia digital, els ecògrafs, l’equipament d’anestèsia, el bloc quirúrgic i dues noves sales d’operacions per a oftalmologia.

[Font: Conselleria de Salut. 18/01/2019]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*19/01/2019 noticiasmallorca.es - Son Llàtzer amplía la zona de hospitalización.
*19/01/2019 diariodemallorca.es - Son Llàtzer tendrá un hospital de día oncológico, más consultas y gabinetes.