Categoria: Qualitat

L’Hospital de Manacor ha estat inclòs en el Programa Internacional d’Implantació de Bones Pràctiques en Cures

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Manacor ha estat inclòs en el Programa Internacional d’Implantació de Bones Pràctiques en Cures, conegut com a programa Best Practice Spotlight Organizations (BPSO).

Un hospital compromès amb l’excel·lència en les cures és un centre reconegut en l’àmbit internacional com una institució implicada en l’aplicació, l’avaluació i el manteniment de les guies de bones pràctiques de la Registered Nurses’ Association of Ontario (RNAO, ‘Associació d’Infermeres Autoritzades d’Ontario’), del Canadà. Aquest programa està liderat a Espanya per tres institucions compromeses amb la pràctica basada en l’evidència: la Unidad de Investigación en Cuidados de Salud (INVESTEN-ISCIII), el Centro Español para los Cuidados de Salud Basados en la Evidencia (CECBE) i la RNAO.

Les guies de bones pràctiques triades per implantar a l’Hospital de Manacor són les relacionades amb la valoració basada en les evidències en cures, titulades Cuidados y mantenimiento de los accesos vasculares para reducir las complicaciones, Cuidado y manejo de la ostomía i Lactancia materna.

Com a líders d’aquests projectes a l’Hospital de Manacor figuren Ian Blanco, infermer referent en recerca, i Araceli Prieto, infermera amb pràctica avançada de la Unitat d’Hospitalització 2B. D’altra banda, com a líders de la guia figuren Luis Moreno (Valoración y selección de dispositivos de acceso vascular i Cuidados y mantenimiento), infermer amb pràctica avançada de la Unitat d’Hospitalització 3A; Lucía Pereyra (Cuidado y manejo de la ostomía), infermera supervisora de la Unitat d’Hospitalització 3B, i Catalina Pocoví i Francesca Gelabert (Lactancia materna), infermera de la Unitat d’Hospitalització 2A i comare de la Unitat de Sala de Parts, respectivament.

Aquest projecte és fonamental per reduir la variabilitat en els processos de cures i donar visibilitat a tots els professionals d’infermeria que fan feina dia a dia perquè l’Hospital de Manacor sigui un referent en l’excel·lència en cures.

[Font: Hospital de Manacor. 28/01/2019]

[Foto: Hospital de Manacor]