Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Es trasllada a les comunitats autònomes el pla de millora de l'AP i les actualitzacions en la FSE

Es trasllada a les comunitats autònomes el pla de millora de l'AP i les actualitzacions en la FSE

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va presidir el ple de la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut (SNS), on l'ordre del dia va ser la presentació del pla de treball proposat pel Ministeri per a actualitzar i impulsar el paper de l'Atenció Primària (AP) en el Sistema Nacional de Salut.

La ministra va instar a totes les Comunitats Autònomes a triar als integrants que considerin per a desenvolupar les seves propostes en el grup de treball institucional. Totes les aportacions rebudes es posaran en conjunt per part del Ministeri a través d'un informe final consensuat amb tots els sectors implicats.

Agressions a professionals del SNS

La ministra va oferir a les comunitats informació sobre els avanços del grup de treball, que es va constituir el mes de maig de 2018, encarregat d'analitzar i estudiar les agressions a professionals del SNS. El grup està integrat per representants designats pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i per totes les Comunitats Autònomes amb responsabilitat en la matèria.

La ministra va comunicar a més que s'ha decidit implantar l'aplicació mòbil ALERTCOPS com a mesura contra les agressions en el sector sanitari. Aquesta aplicació permetrà al col·lectiu sanitari comptar amb un “botó antipànic” en el propi telèfon mòbil del professional, que llançarà una alerta amb geoposició al centre policial més aprop i que, addicionalment, gravarà 10 segons d'àudio que s'enviarà a la policia amb la denúncia.

Estudi de l'oferta i demanda d'especialistes

D'altra banda, la ministra ha presentat als representants de les diferents comunitats autònomes l'estudi “Estimació de l'oferta i demanda de metges especialistes. Espanya 2018-2030” que ofereix una radiografia actual i futura del sector, la finalitat del qual és conèixer, abordar i treballar la situació de les professions sanitàries.

Convocatòria 2018/2019 de places en formació

Des del Ministeri també s'ha informat els representants de les diferents autonomies de l'actual convocatòria de places en Formació Sanitària Especialitzada. En total, l'oferta contempla 8.402 places d'especialitat, 360 places més que en 2017.

Noves professions sanitàries

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha presentat la regulació per llei com a professió sanitària de Treball Social Sanitari i de la Biologia Sanitària.

Reial decret de Formació Sanitària Especialitzada (FSE)

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social ha informat els representants de les comunitats autònomes del desenvolupament del Reial decret pel qual es regula la Formació Sanitària Especialitzada.

S'ha sol·licitat a cada una de les comunitats la designació d'un representant per al Comitè Institucional que dugui a terme els desenvolupaments normatius necessaris per a elaborar una norma única que contempli les adaptacions que precisen cadascuna de les normes vigents relacionades amb Formació Sanitària Especialitzada.

Es plantetja un model que desenvolupi continguts essencials comuns a totes les especialitats i continguts específics propis d'especialitat.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 23/01/2019]