Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat L’Hospital Son Espases posa en funcionament vuit noves habitacions d’Oncologia Pediàtrica

L’Hospital Son Espases posa en funcionament vuit noves habitacions d’Oncologia Pediàtrica

L’Hospital Universitari Son Espases posa en funcionament vuit noves habitacions a Oncologia Pediàtrica. Aquestes noves habitacions milloraran el confort dels infants ingressats.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, van visitar el dia 13, aquest nou espai.

L’objectiu d’aquesta reforma integral, que ha tengut un cost de 395.434,85 €, ha estat augmentar la lluminositat i millorar el confort del infants ingressats. A més, a dues de les vuit habitacions s’hi ha instal·lat un sistema de pressió negativa per a pacients immunodeprimits. El projecte ha estat dissenyat per l’arquitecta Elisa Valero, especialitzada en la llum i l’arquitectura per a infants, especialment a hospitals pediàtrics.

La nova Àrea d’Oncologia Pediàtrica de Son Espases compta amb vuit habitacions individuals, de 21,75 metres quadrats, amb accés directe a les terrasses individuals-excepte les de pressió negativa-, d’11,65 metres quadrats, que es convertiran en una zona d’esbarjo per als infants ingressats i les seves famílies. Per això, s’han substituït les finestres per portes d’accés a la terrassa. 

Per a la reforma integral, s’han realitzat tot un conjunt d’intervencions per millorar les condicions de lluminositat i de confort dels pacients: s’han canviat els vidres tintats per uns de transparents i s’hi ha instal·lat un nou trespol que hi introdueixi més claror.

A banda d’aquestes millores, en dues de les vuit habitacions s’hi ha instal·lat un sistema de pressió negativa per a pacients immunodeprimits. Fins ara, els infants que havien de completar el tractament amb un trasplantament de medul·la òssia ingressaven a la planta d’Hematologia d’Adults i, un cop recuperats -al cap d’un mes o un mes i mig-, tornaven a la planta de Pediatria. Amb aquestes dues habitacions, aquests pacients quedaran ingressats a Pediatria.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha recalcat, entre altres coses “la necessitat de continuar avançant cap a una assistència sanitària més humana, que atengui les persones de manera integral i tenint en compte no només el tractament farmacològic, sinó també les necessitats psicològiques, familiars i socials”.

Durant la visita, també hi han estat presents el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el cap del Servei de Pediatria, Joan Figuerola, i l’arquitecta tècnica del projecte de reforma, Esther Boluda.

La Unitat d’Oncologia Pediàtrica diagnostica entre 25 i 30 nous casos cada any

A la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de Son Espases s’atenen cada any entre 25 i 30 casos nous. Tot i que el nombre d’ingressos és variable, la mitjana diària és de 6-8 infants ingressats. Els diagnòstics principals són les leucèmies agudes, que són el tumor pediàtric més freqüent, seguides dels tumors cerebrals.

El motiu principal d’ingrés és l’administració del tractament de quimioteràpia, que requereix hidratació i vigilància dels efectes (els infants amb leucèmia limfoblàstica aguda solen estar ingressats durant el primer mes des del diagnòstic). També hi poden ingressar com a conseqüència de les complicacions de la quimioteràpia, com ara febre o neutropènia (concentració baixa d’un tipus de glòbul blanc en la sang). Excepcionalment, hi ha infants amb algun tipus de malaltia que requereixen ingressos més llargs, com ara les leucèmies mieloides.

[Font: Conselleria de Salut. 13/02/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*
13/02/2019 ultimahora.es - Son Espases estrena ocho habitaciones en el área de Oncología Pediátrica.