Categoria: Qualitat

EL SAMU 061 d'Eivissa i Formentera estrena nous uniformes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 d’Eivissa i Formentera disposa de nous uniformes. El nou vestuari serà comú per al personal tècnic, facultatiu i d’infermeria, aspecte que ha millorat ja que fins ara el personal tècnic emprava un uniforme diferent del que duia el personal assistencial.

“Els nous uniformes són més segurs, més visibles i tenen més ergonomia i comoditat a l’hora d’actuar en les emergències”, segons Ángel Crespo, coordinador del SAMU 061, que també destaca la qualitat de les peces de roba.

L’empresa pública GSAIB va renovar fa un any els tretze vehicles d’Eivissa i Formentera

Els nous vehicles, onze per a Eivissa (set de suport vital bàsic i quatre de suport vital avançat) i dos per a Formentera (un de suport vital bàsic i un de suport vital avançat) varen incorporar prestacions per millorar la qualitat de les intervencions en situacions d’emergència i el confort i la seguretat dels equips i dels pacients durant els trasllats. Els nous vehicles són els més avançats de tot l’estat quant a prestacions i equipaments, ja que tenen una tecnologia i uns equipaments capdavanters. 

Quant a prestacions, disposen d’un sistema d’informació per millorar la navegació i el posicionament i com a base per a la implantació de la història clínica embarcada en les unitats. La seguretat i la comoditat dels pacients i dels professionals són alguns dels elements pels quals s’ha apostat incorporant-hi elements de seguretat passiva, sistemes d’ajuda a la conducció, càmera de visió posterior, senyalització corporativa altament reflectora, redefinició de la senyalització d’emergència i equips de detecció de gasos tòxics.

Una altra de les novetats que aporten aquests vehicles és el sistema de tancament d’emergència d’accés fàcil i ràpid per a situacions de risc per al personal, pioner a tot l’estat. La millora de l’equipament també permet oferir més confort als pacients i més ergonomia als professionals, amb unes noves lliteres elèctriques capaces de suportar fins a 300 kg de pes. Aquestes ambulàncies estan equipades amb noves prestacions mèdiques, com ara cardiocompressors (per fer reanimació cardiorespiratòria automàtica), analitzadors sanguinis, sensors de sedació i ecògrafs, entre d’altres. I també disposen d’una cambra per transportar pacients infectocontagiosos.

El personal del SAMU 061 a Eivissa i Formentera compta amb 67 professionals (45 a Eivissa i 12 a Formentera), desglossats en aquestes categories: 37 conductors (32 a Eivissa i 5 a Formentera), 10 portalliteres (9 a Eivissa i 1 a Formentera), 4 ajudants de portalliteres (3 a Eivissa i 1 a Formentera), 1 cap de trànsit (a Eivissa), 2 oficials administratius (a Formentera), 2 caps d’àrea (Formentera) i 1 auxiliar administratiu (a Formentera).

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 11/03/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]