Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat S'autoritza ampliar la flota de transport sanitari terrestre urgent

S'autoritza ampliar la flota de transport sanitari terrestre urgent

El Consell de Govern ha autoritzat la modificació de l’encàrrec de gestió fet a Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB) per incrementar la flota de transport sanitari terrestre urgent, per valor d’1,2 milions d’euros. D’una banda, s’adquireixen cinc unitats de suport vital bàsic (SVB) i dues unitats de suport vital avançat (SVA) per a Mallorca i Eivissa; d’altra banda, es posen en servei dos nous recursos assistencials d’atenció urgent: un vehicle d’intervenció ràpida (VIR) i un vehicle de suport vital intermedi (SVI), amb un equip de recursos humans assignats a cadascun.

Aquest increment permetrà millorar els recursos de què disposa GSAIB, l’empresa pública que gestiona el servei de transport sanitari terrestre urgent i de teleoperadors de la Central de Coordinació d’Urgències Mèdiques de les Illes Balears.

Quant als nous vehicles d’SVB i SVA, es tracta d’un increment dels recursos de reserva i de tot el material sanitari inclòs (equipament electromèdic, equips de telecomunicacions, etc.). Es distribuirà d’aquesta manera: cinc unitats d’SVB (quatre a Mallorca i una a Eivissa) i dues unitats d’SVA (una a Mallorca i una a Eivissa).

Els vehicles de transport sanitari terrestre urgent necessiten un manteniment general que consisteix, d’una banda, en el servei de neteja i desinfecció, i, d’una altra, de revisions del material de què disposen (caducitat, funcionament, etc.). També necessiten unes tasques de manteniment periòdiques i específiques, com ara revisions i reparacions mecàniques. Per dur a terme aquest tipus d’accions de manera òptima cal canviar el vehicle —per això són necessaris els vehicles de reserva— a fi de no interferir en els recursos destinats a les guàrdies i evitar que es pugui produir un manca de dispositius durant els serveis.

El Servei de Salut també posarà en servei nous recursos assistencials de transport sanitari terrestre urgent a Mallorca: un VIR i un vehicle d’SVI. El VIR consisteix en un equip assistencial format per un metge, un infermer i un tècnic d’emergències sanitàries.

Aquest equip assumeix l’atenció primerenca en llocs remots i d’accés difícil, i actua com a suport en les situacions que ho requereixin. El recurs d’SVI inclou un equip assistencial format per un infermer i un tècnic d’emergències sanitàries destinats principalment al trasllat interhospitalari fet per unitats d’SVA i al suport a les unitats d’SVB, amb l’objectiu de reforçar la qualitat assistencial prestada per aquestes unitats.

Per acabar, s’ha autoritzat l’increment de la cobertura de l’ambulància d’SVB d’Eivissa a 24 hores durant tots els mesos de l’any (fins ara la cobertura era de 12 hores, del setembre al maig). Aquest increment és conseqüència de la necessitat de reforçar l’atenció a causa de l’augment de l’activitat.

[Font: Conselleria de Salut. 15/03/2019]

[Foto: Infosalut]