Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Ioga i música clàssica a Can Misses per humanitzar l'atenció sanitària

Ioga i música clàssica a Can Misses per humanitzar l'atenció sanitària

La Unitat de Seguretat del Pacient de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va oferir al Servei de Psiquiatria una nova edició de Plantagrama. A l’Hospital de Dia Oncològic i a Hemodiàlisi, també es va fer el mateix amb la setena sessió de Eleven.

El trio de corda Antic Balàfia Ensemble va delectar a pacients i professionals del Servei de Psiquiatria amb peces de música clàssica. Plantagrama, la iniciativa d’humanització de l’atenció sanitària per mitjà de la música, es va crear el setembre de 2016 i d’aleshores ençà l’Hospital ofereix una actuació musical cada mes. D’això s’encarrega Enrique Garcerán, metge del Centre de Salut Can Misses, en el si de la Unitat de Seguretat del Pacient —impulsora d’aquest projecte—, gràcies a la col·laboració altruista i desinteressada dels 35 grups musicals i artistes que ja han compartit la seva música amb els pacients hospitalitzats a Can Misses. 

Per la seva part, Tomás Gómez, instructor de ioga, va desenvolupar de manera altruista la setena sessió de Eleven, una iniciativa d’humanització per mitjà del ioga i la meditació, que amb exercicis de respiració pretén alleujar l’estrès i aconseguir un grau més gran d’autoconeixement i d’autoestima. Aquest programa, concebut per la Unitat de Seguretat del Pacient, ja ha visitat l’àrea quirúrgica, Hemodiàlisi, l’Hospital de Dia Oncològic, Rehabilitació, l’UCI i Pediatria.

Segons Tomás Gómez, “el control de la respiració permet accedir al sistema nerviós i modificar estats mentals. Aquests exercicis fan possible adoptar una posició i un equilibri més adequats alhora que es rebaixa la tensió física”.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 19/03/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]

Què en diu la premsa
*20/03/2019 periodicodeibiza.es - Yoga y música clásica en Can Misses para humanizar la atención sanitaria.
*20/03/2019 diariodeibiza.es - Más música y yoga en el Hospital Can Misses.
*19/03/2019 noudiari.es - Yoga y música clásica en Can Misses para humanizar la atención sanitaria.