Categoria: Qualitat

Alumnes de batxillerat van participar en una nova marató de seguretat del pacient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Seguretat del Pacient ha format en poc més de dos anys 850 estudiants en matèria de seguretat del pacient. Des de el mes d’octubre de 2016 han passat pels diferents tallers alumnes de vuit instituts d’educació secundària: Sa Blanca Dona, Sant Agustí, Sa Serra, Formentera, Isidor Macabich, Algarb i els darrers, han estat Sa Colomina i Santa Maria. Un nou grup de 33 alumnes del primer curs de batxillerat— ha pres contacte a l’Hospital Can Misses amb la gestió dels riscs i la seguretat del pacient en una nova edició de la denominada “Marató de joves per la seguretat del pacient”.

Els alumnes, acompanyats pels seus professors, van iniciar la marató a la sala d’actes, on van participar en una sessió sobre l’ús segur dels medicaments —a càrrec de les farmacèutiques Ana Samper i Marga Prats—, en la qual van aprende nocions sobre la informació que contenen els envasos i els prospectes de medicaments i sobre la conservació i l’emmagatzemament correctes a casa.

A continuació, van visitar l’àrea d’emergències extrahospitalàries, on el coordinador del SAMU 061, Ángel Crespo, els va ofertar una exposició teòrica. Posteriorment van visitar les ambulàncies de suport vital bàsic i avançat i l’helisuperfície, on van conèixer el nou model d’helicòpter (EC145) de la mà dels pilots i de Mónica Álvarez, infermera del 061.

La marató continuó amb una visita als laboratoris d’Anàlisis Clíniques i de Microbiologia en grups reduïts, on Dolors Balsells, Laura Sahuquillo i Enrique Martínez i Javier Sánchez i Dolors López (a Microbiologia) els van explicar tant el funcionament d’ambdós serveis com la tecnologia d’última generació de què disposen.

Per acabar, van participar en el taller teoricopràctic sobre suport vital bàsic titulat “Tu pots salvar una vida” —impartit per Elena Bartual, metgessa de l’UCI i responsable de formació de reanimació cardiopulmonar—, en el qual van desenvolupar tècniques de suport vital bàsic durant els primers quatre minuts després d’una aturada cardiorespiratòria i com això pot salvar una vida o disminuir les seqüeles per a la víctima.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 25/03/2019

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]