Categoria: Qualitat

Son Espases publica un protocol de Rehabilitació per a la tenopatia aquil·liana no insercional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7758L'Hospital Universitari Son Espases ha publicat el Protocol de Rehabilitació per a la tenopatia aquil·liana no insercional .

Els autors del Protocol són Carlos J. Ripoll Carmona, Ignasi Roca Bauzá, José M. Sebastián Rausell; i els revisors/es han estat M. Susana Flores Sánchez, M. José Cano Aranda, Margarita Company Bauzá, fisioterapeutes de l'Hospital Universitari Son Espases i Luis Elías Gavilanes i Naimah Koulaimah Gabriel, metges rehabilitadors de l'Hospital Universitari Son Espases.

Els objectius són:

  • El principal, elaborar un tractament amb els procediments amb un major grau d’evidència que permetin obtenir un increment superior de 7 punts de puntuació a l’escala Victorian Institute of Sport Assessment – Achilles (VISA-A) en acabar les 12 setmanes del procediment.
  • Afavorir la recuperació histològica del tendó.
  • Disminuir la simptomatologia i la incapacitat funcional.
  • Reeducar el pacient per evitar o controlar els factors de risc que predisposen aquesta situació.

La finalitat principal d’aquest treball és conèixer i seleccionar les tècniques o els procediments que tenguin un grau suficient d’evidència i que hagin demostrat resultats clínics positius per ser aplicats en el tractament conservador de la tenopatia aquil·liana crònica de la porció mitjana.

Podeu consultar la Guia des de l'apartat "Publicacions" de la pàgina web de l'Hospital Universitari Son Espases (en català i en castellà).

[Font: Hospital Universitari Son Espases]

[Fotos: Hospital Universitari Son Espases]