Categoria: Qualitat

La propera setmana entra en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La propera setmana es posarà en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor, àrea en la qual s’ha duit a terme l’adaptació del centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals.

L’inici de l’activitat en el nou edifici es farà de manera progressiva i permetrà espais més amplis i un augment de serveis i circulacions més senzilles entre els espais per facilitar la tasca dels professionals sanitaris.

El dia 15 de maig lloc es va celebrar una reunió amb els caps de servei i supervisors d’àrea del centre per informar-los sobre el nou funcionament de les instal·lacions abans que s’iniciï l’activitat assistencial. El cap del Servei d’Urgències, Pere Serra, va explicar cada un dels diferents espais que conformen el nou edifici. A aquesta reunió també van assistir la consellera de salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora gerent de l’Hospital, Catalina Vadell.

La consellera Patricia Gómez va felicitar tots els professionals que han fet possible aquesta millora i els va agraïr la col·laboració i les aportacions al Pla Director.

L’ampliació del Servei d’Urgències va començar al febrer de l’any passat i acaba aquesta setmana. S’han disposat dues plantes de 500 m² de superfície cadascuna. A la planta principal hi ha una nova àrea d’observació, amb setze boxs, i una àrea diferenciada per a l’atenció pediàtrica, amb dos boxs d’observació i sis llocs per a diferents tractaments. A la planta soterrani s’han ubicat diverses dependències no assistencials: una sala de reunions, despatxos, vestuaris i el taller d’electromedicina.

Aquesta ampliació forma part de la primera fase del Pla Director de l’Hospital de Manacor, que ha tengut un pressupost de 2.272.685,31 €. Al temps que es duia a terme aquesta ampliació també s’ha instal·lat l’equip de ressonància magnètica. Així, les primeres ressonàncies es varen fer el mes de març, després que els tècnics del Servei de Radiologia haguessin rebut la formació oportuna.

A les fases posteriors es preveu, a més d’altres actuacions, la construcció d’una nova UCI (unitat de cures intensives), l’ampliació del bloc quirúrgic, així com també la construcció d’un nou edifici que albergarà tots els serveis ambulatoris com ara consultes externes, gabinets, hospital de dia i hemodiàlisi.

El Pla Director -en les seves quatre fases- preveu un termini d’execució de les obres de quatre a sis anys. Amb la reforma i l’ampliació projectades, la superfície del centre s’incrementarà 23.330 m², ja que es passarà dels 27.165 m² actuals a 50.495 m². El cost de l’execució del Pla serà de 80 milions d’euros.

Actualment, l’Hospital de Manacor té una plantilla autoritzada de 1.028 professionals i compta amb un total de 232 llits per atendre una població estimada de 139.000 persones. En la temporada d’estiu, la població es pot incrementar en 20.000 persones.

L’objectiu és convertir l’Hospital en un centre conforme als plantejaments hospitalaris actuals. És important destacar que el sector sanitari de Llevant ha tengut un creixement des de l’obertura de l’Hospital -l’any 1997- de més de 30.000 habitants.

[Font: Conselleria de Salut. 15/05/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*16/05/2019 ultimahora.es - El nuevo servicio de Urgencias del hospital de Manacor se pone en marcha tras un año de reformas.

Notícies relacionades a Infosalut
*14/01/2019 - Les obres del Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor estaran enllestides el mes de març.