Categoria: Qualitat

L’Hospital d’Inca habilita un gimnàs de prerehabilitació per a pacients de càncer de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir de mitjans del mes d’agost, l’Hospital Comarcal d’Inca disposarà d’un gimnàs de prerehabilitació destinat a pacients que s’han de sotmetre a una intervenció quirúrgica per càncer de còlon. Múltiples estudis avalen que la millora de l’estat funcional, cognitiu i nutricional del pacient abans de l’operació redueix la incidència de complicacions postoperatòries i l’estada hospitalària total i en millora la qualitat de vida. Inicialment, aquest projecte està adreçat a pacients candidats a intervencions de cirurgia colorectal, tot i que més endavant d’altres també se’n podran beneficiar.

La prerehabilitació s’inicia quatre setmanes abans de la intervenció quirúrgica i està supervisada a cada moment per preparadors físics especialitzats amb la col·laboració dels serveis de Rehabilitació i Fisioteràpia. Els exercicis es mantenen fins a vuit setmanes després de l’operació, amb la supervisió directa dels professionals del Servei de Fisioteràpia. Es preveu que fins a un centenar de pacients es podrien beneficiar cada any d’aquesta nova prestació.

El gimnàs, situat a l’antiga Ciberaula, té una superfície de 45 m2 i disposa de màquines per fer bicicleta i rem, balons medicinals, cintes, caixes i peses, entre altres materials esportius. L’associació Yes with Cancer i CrossFit aporten els professionals especialitzats per posar en marxa aquest servei. Es tracta del primer gimnàs hospitalari certificat a Espanya pel grup nord-americà Crossfit Health.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/08/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*07/08/2019 mallorcadiario.com - El Hospital de Inca habilita un gimnasio para pacientes con cáncer de colon.
*07/08/2019 noticiasmallorca.com - El Hospital Comarcal de Inca habilita un gimnasio de prerrehabilitación para pacientes de cáncer de colon.