Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Qualitat Estalvi dels ciutadans amb l’eliminació de la taxa de la targeta sanitària

Estalvi dels ciutadans amb l’eliminació de la taxa de la targeta sanitària

El Servei de Salut de les Illes Balears ha estalviat als ciutadans de les Illes Balears prop de 7 milions d’euros amb l’eliminació de la taxa per renovar la targeta sanitària. Aquest mes es compleixen 4 anys del retorn de la targeta sanitària universal gratuïta.

Cal recordar que la targeta sanitària tenia imposada una taxa per renovació de 8,43 euros per a les targetes generals; 5,90 euros per a famílies nombroses, i 4,22 euros per a famílies nombroses especials. Només n’estaven exemptes els i les pensionistes i les persones beneficiàries de les rendes mínimes d’inserció.

Segons les dades del Servei de Salut, eliminar aquesta taxa ha beneficiat a 822.904 persones i ha suposat una minva d’ingressos de més de 6,84 milions d’euros.

D’ençà que es va retornar la targeta sanitària universal gratuïta, s’han generat 790.916 targetes generals; 27.615 targetes de famílies nombroses, i 4.373 de famílies nombroses especials.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/08/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]