Categoria: Qualitat

S’amplia el servei 24 hores d’atenció a les víctimes de violències masclistes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei 24 hores d’atenció social i acompanyament a les víctimes de violències masclistes disposarà de més professionals i ampliarà els serveis que ofereix. Així, l’Institut Balear de la Dona durà a terme una nova contractació d’aquest servei per als anys 2020 i 2021, amb un increment de pressupost que es passarà dels 385.000 € anuals actuals a 588.386 € anuals.

El Servei comptarà amb quatre professionals més: dues persones a Mallorca, una a Eivissa i una a Menorca, podent oferir un servei més complet, durant totes les hores del dia, amb un reforç especial durant l’època estival.

Entre les millores previstes en el servei s’inclou un augment en l’horari d’acompanyaments presencials durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. D’Aqueste manera es podrà atendre l’augment de risc d’agressions sexuals que es produeix a l’estiu i cobrir d’una manera més adequada l’atenció a les víctimes d’agressions sexuals.

Així mateix, també s’ampliarà l’horari d’atenció als professionals que sol·licitin informació o assessorament específic sobre violència masclista durant les 24 hores. A més, el servei 24 hores també oferirà suport psicològic a la dona víctima de tràfic de dones i nines per a l’explotació sexual.

També es posarà èmfasi en l’elaboració i l’aplicació d’un pla de difusió del servei 24 hores com a eina de sensibilització, formació i coordinació professional.

Què és el servei 24 hores

El servei d’atenció social i acompanyament per a víctimes de violències masclistes és un servei especialitzat de l’Institut Balear de la Dona que ofereix atenció a les víctimes de violències masclistes.
Aquest servei 24 hores ofereix dos serveis principals: l’atenció social telefònica i els acompanyaments presencials.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 23/08/2019]

[Foto: Infosalut / Adolescents passejant / CC BY-NC-SA 4.0]