Categoria: Qualitat

Comencen les obres a Salut Mental del Centre de Salut Es Viver

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ja ha iniciat les obres a Salut Mental del Centre de Salut Es Viver. Unes obres que van sortir a licitació al maig i que es van adjudicar al juliol a l'empresa Eulen, empresa que s'encarrega actualment del manteniment dels centres de salut d'Eivissa (excepte Sant Josep, que correspon a la Societat Concessionària Gran Hospital Can Misses).

Les obres tindran una durada estimada de 3 mesos, i el pressupost per a aquesta obra, que inicialment va sortir a licitació per 131.422,93€, es va adjudicar finalment per 122.983,61€.

Una de les novetats del projecte és l'ampliació i el trasllat de la Unitat d'Atenció a la Dona (UAM) d'Es Viver, que triplica el seu espai actual i es trasllada a la zona que ara ocupa la Unitat de Salut Mental. Després de la reforma ocuparà un espai de 260 metres quadrats, en el qual es preveuen cinc consultes, una sala polivalent i un magatzem. El trasllat de la UAM a la zona on es troba ara Psiquiatria permetrà alliberar espai en el centre de salut i disposar de més consultes i despatxos.

La Unitat de Salut Mental passa de 12 a 15 consultes, una de les quals serà una sala per a l'equip de tractament d'assertiu comunitari, en el qual es realitzen les activitats grupals. El projecte preveu també una actuació en l'aparcament del centre de salut.

Per a la directora d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Violeta Vega, «amb aquesta obra recuperam l'espai deixat per l'Hospital de Dia Psiquiàtric, que es va traslladar al nou hospital Can Misses, ampliant i millorant els espais d'Atenció a la Dona i de Salut Mental, i d'altra banda pel fet de recuperar l'espai de la UAM guanyam més consultes per descongestionar el centre d'Es Viver».

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 30/08/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]