Categoria: Qualitat

Les usuàries de Maternitat HUSE qualifiquen amb un excel·lent l’atenció rebuda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les usuàries de Maternitat de Son Espases qualifiquen amb un excel·lent —un 9,1— l’atenció rebuda durant el seu part i la seva estada a l’hospital. Són dades extretes de l’enquesta “Experiència i satisfacció amb el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia”, que durant uns mesos es va passar a les dones al final del seu procés de part. Aquesta nota arriba al 10 en el 80 per cent de totes les usuàries enquestades.

Durant el 2018, els professionals d’aquesta àrea varen atendre 1.806 parts, en condicions molt diverses, ja que s’atenen des de dones sense factors de risc del sector Ponent fins a dones amb patologies complexes que precisen d’atenció d’alta especialitat.

El 97 per cent de les dones enquestades valoren molt positivament l’amabilitat i la comprensió amb què varen ser tractades per part de tots els col·lectius de professionals que participen durant el procés: ginecòlegs, pediatres, anestesiòlegs, infermeres, llevadores, tècniques auxiliars en cures d’infermeria i zeladors. Aquest fet suposa que en el 93 per cent dels casos les usuàries recomanen Son Espases per tenir-hi un bebè, un dada molt destacada tenint en compte que en una part important dels casos, les mares varen ocupar una habitació doble.

Tots els col·lectius de professionals que participen durant el procés del part treballen per oferir un part respectat, en el qual mares i nadons rebin un tracte digne i respectuós i en el qual es tengui en compte, en tot moment, la seva opinió. Així, el 86 per cent de les dones afirmen que varen ser tractades amb respecte durant la seva estada a l’Hospital i gairebé totes —un 98 per cent— afirmen que se’ls va demanar permís per fer proves o intervencions. A més, les enquestades afirmen que varen poder opinar i participar en les decisions relatives a la seva cura i a la del seu nadó. També valoren molt positivament el respecte a la seva intimitat (en un 88,65 per cent).

Un altra aspecte molt valorat per les dones és el grau d’informació rebut per part dels professionals. Així, el 98 per cent de les dones afirmen que sempre o gairebé sempre varen rebre tota la informació o les explicacions en un llenguatge entenedor i que varen poder traslladar les seves inquietuds als professionals sanitaris.

Segons el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, els resultats de l’enquesta demostren que, més enllà de l’atenció estrictament sanitària, el conjunt de les cures de l'hospital en el procés del naixement són apreciats per les dones com a altament satisfactòries. Fins al punt de no dubtar a afirmar que tornarien a triar Son Espases per a una nova maternitat i recomanar-lo a d’altres dones.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/09/2019]

[Foto: Infosalut / Nina dormint / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*06/092019 noticiasmallorca.es - Las usuarias de Maternidad califican con un excelente la atención recibida durante su parto en Son Espases.