Categoria: Recursos humans

Personal funcionari i estatutari interí de la CAIB es convertirà en personal fix

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Funció Pública de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), inclòs l'estatutari del Servei de Salut, iniciarà un procés de regularització dels interins de l'Administració de la CAIB, que reduirà la temporalitat dels llocs de feina de l'actual 33 % fins al 8 % entre ara i el 2019. Aquesta ha estat una demanda exigida amb insistència pel Govern de les Illes Balears.

Això permetrà que es puguin convocar 7.000 places de funcionari, que actualment estan ocupades per personal interí o temporal, i que després del procés d'oferta pública d'ocupació, passaran a ser per a personal fix de carrera, tant en l'àmbit de sanitat com als serveis generals. El mateix Acord aclareix que aquestes convocatòries hauran de respectar els principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit capacitat i publicitat, mentre que el temps prestat en el servei a l'Administració serà valorat en la fase de concurs del procés.

L'Acord de la Mesa General de Negociació per a la millora de l'ocupació pública també inclou, l'activació d'una oferta pública per al 2017. En aquest procés encara serà d'aplicació la taxa de reposició, tot i que permetrà substituir el 100 % de les places que quedin vacants en els sectors prioritaris, dins de l'àmbit de sanitat, entre d'altres.

Així mateix, es declaren nous sectors prioritaris, als quals els serà d'aplicació aquesta taxa del 100 % en la reposició dels efectius que causin baixa, com és ara l'atenció a la ciutadania en els serveis públics, seguretat i emergències, etc.

La validesa d'aquest Acord queda supeditada a l'aprovació de la Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2017.

[Font: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques. 29/03/2017]

[Foto: Infosalut]