Categoria: Recursos humans

Sistema d'avaluació de competències professionals per el personal funcionari de serveis generals de la CAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Mesa Sectorial de Serveis Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) ha aprovat el sistema mitjançant el qual la mateixa administració podrà realitzar avaluacions de competències professionals a tots els treballadors i treballadores de l'Administració de Serveis Generals de la CAIB, a partir de 2018.

Segons Pedro Jiménez, director general de Funció Pública i Administració Pública, a partir d'ara, "l'Administració tindrà una eina per mesurar l'activitat professional dels empleats públics de serveis generals", un fet que incidirà "decisivament" en la presa de decisions sobre la planificació i els nivells de qualitat de la tasca. Al mateix temps permetrà "reorientar la política de formació del personal al servei de l'Administració".

El sistema d'avaluació proposat valora la capacitat de treball en equip, l'adaptabilitat al lloc de feina, el compromís amb la tasca, l'orientació a resultats factibles i l'orientació cap a la ciutadania. Aixímateix es mesuraran les habilitats directives.

També s'instaura un barem de puntuacions, entre l'1 i el 6, de menor a major idoneïtat, i es preveu que els efectes de l'avaluació sobre els treballadors públics es puguin desenvolupar reglamentàriament.

[Font: Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques. 21/07/2017]

[Foto: vitelone / Workplace / CC BYND2.0]