Categoria: Recursos humans

Creació i modificació de fitxers amb dades de caràcter personal de la Conselleria de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 129, de 21 d’octubre de 2017, s’ha publicat l’Ordre de la consellera de Salut de creació de fitxers i de modificació d’alguns dels existents que contenen dades de caràcter personal de la Conselleria de Salut.

D’acord amb la normativa vigent es creen els fitxers següents:

- Sol·licitants d’ajudes socials

Aquest fitxer conté les dades de les persones que han sol·licitat les ajudes socials per a les persones amb hemofilia o altres coagulopaties congènites que hagin desenvolupat l’Hepatitis C com a conseqüència d’haver rebut un tractament amb concentrats de factors de coagulació en l’àmbit sanitari públic de les Illes Balears, per poder tramitar-les.

- Obesitat dels alumnes de les Illes Balears

Aquest fitxer conté les mesures antropomètriques (pes i alçada) per tal de determinar la prevalença del sobrepès, obesitat i infrapès infantil i juvenil a les Illes Balears, a més d’informació sobre hàbits alimentaris i d’activitat física per tal de fer-ne un estudi.

Així mateix es modifica el fitxer denominat Personal exposat a l’amiant, existent a la Conselleria de Salut. La seva finalitat i usos són:

  • Registre de les dades personals de la vigilància de la salut del personal, a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que està o ha estat exposat a l’amiant.
  • Realització d’estudis epidemiològics sobre els efectes que es deriven de l’exposició a l’amiant.
  • Les dades que consten en els fitxers no es poden cedir a tercers, excepte en els supòsits establerts a l’ordenament jurídic.

No obstant això, aquestes dades es poden utilitzar per a estudis estadístics en els termes que estableix la normativa autonòmica sobre estadística, sempre que es garanteixi que l’ús es farà de manera dissociada.

[Font: BOIB. Núm. 129. 21/10/2017]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]